Studera i New York

Ansökan till
Broadway Dance Center

Kom igång med din ansökan till Broadway Dance Center

Kul att du vill söka till Broadway Dance Center på Manhattan i New York! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till emma.ringi@blueberry.nu

OBS! Dokumenten bör skannas och göras om till PDF innan du mailar dem.

Kopia av pass

Sidan med din bild och all personlig information. Observera att passet måste vara giltigt. När du ansöker om studentvisum till USA längre fram i processen bör passet vara giltigt under hela studietiden så du slipper förnya det på plats i USA.

Gymnasiebetyg

Skolan behöver dina betyg på både svenska och engelska. Observera att det måste vara officiella kopior från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Universitetsbetyg

Du som redan studerat på en högskola eller ett universitet behöver även skicka in dina betyg därifrån på engelska. Vanligtvis kan man själv ladda ned detta via studentportalen eller Ladok.

Bankbrev

För att skolans ska kunna utfärda ditt visumunderlag behöver du visa att du har tillräckligt med pengar för att leva och studera i USA, detta görs med hjälp av ett bankbrev. Kontakta din bank för att på deras officiella bankpapper få ett intyg på engelska som visar följande belopp beroende på hur länge du ska studera:

  • 3 månader: 6000 USD
  • 6 månader: 12 000 USD
  • 24 månader: 24 000 USD

Exempel på hur ett bankbrev kan se ut hittar du här.

Observera att det inte får stå något om att pengarna ligger i fonder eller aktier på bankbrevet.

Personligt brev

Skriv ett personligt brev på cirka en A4-sida och på engelska. Berätta lite om vem du är, beskriv dina mål och förväntningar med studierna på Broadway Dance Center samt om du har några framtidsplaner.

Tips på hur du skriver ett personligt brev hittar du här.

Dansresumé

Skicka in en dansresumé (som ett CV) där du berättar om dina tidigare erfarenheter inom dans, eventuella kurser och framträdanden eller tävlingar.

Foto

Broadway Dance Center vill även ha ett så kallat ”headshot”, ett foto på ditt ansikte rakt framifrån.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:
– Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
– Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
– Anmärkningar i belastningsregistret.

– Om du någon gång har blivit nekad eller fått ett visum indraget.

Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

 

Vad händer sen?

När vi fått in alla ovanstående dokument kommer vi att gå igenom din ansökan och sedan skicka in den till skolan. I samband med att du skickar in din ansökan till ska du även betala in skolans ansökningsavgift på 2500 kronor via Swish eller bankgiro (se betalningsuppgifter längre upp under gymnasiebetyg). OBS! Du kommer även få ett automatiskt mail från Broadway Dance Center där de ber dig betala ansökningsavgiften till dem men den ska endast betalas till oss. Vår hjälp med ansökan är kostnadsfri och vi kommer även hjälpa dig att ansöka om visum till USA längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer från både oss och Broadway Dance Center så att du inte missar viktig information.

Försäkring
Broadway Dance Center har ingen obligatorisk försäkring för internationella studenter men det är obligatoriskt att du i samband med kursstart visar upp att du har en sjukvårdsförsäkring från Sverige som täcker dig om något skulle hända i USA.

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Broadway Dance Center under studentberättelser Broadway Dance Center. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i USA fungerar, våra ansökningsvillkor och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på emma.ringi@blueberry.nu eller 08-551 176 01 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Studera i USA

Läs mer
Studera i New York

Försäkring för utlandsstudier

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Studera i New York

Studentberättelser Broadway Dance Center

Läs mer
Studera i New York