studera-england-dmu-blueberry

Ansökan till DMU International College

Kom igång med din ansökan till DMU International College (DMUIC)

Vad kul att du vill söka till DMUIC!  Här kommer du studera i den mysiga studentstaden Leicester på en del av De Montfort University. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Innan du skickar betygen till oss ber vi dig vidimera betygen. Det betyder att du på betygskopian skriver ’This is a true copy’ och sedan låter någon (utanför familjen) signera med namn och telefonnummer.    

Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella YH-betyg (Top Up – Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Personligt brev

Vänligen skriv ett personligt brev på engelska där du motiverar varför du vill studera på DMU/DMU International College. Brevet bör vara en A4 långt och du kan läsa mer vad som förväntas från ditt personliga brev här. 

Här finner du också värdefulla tips för ett bra personligt brev.

Engelska test

I samband med nya bestämmelser som resultat av Brexit så behöver ansökande nu bevisa sina kunskaper i engelska genom ett engelska test. Test som accepteras är främst IELTS (Indicator godtas) med minst 5,5 i resultat. Du kan även ta DMUICs egna engelska test som heter ELLT. Det här testet kan bara bokas efter att du har blivit preliminärt antagen till DMUIC och fått ett ”Conditional Offer Letter”. ELLT testet görs online och är kostnadsfritt att ta. Mer information om ELLT testet kommer du få i samband med att du blir antagen till skolan.

Här kan du läsa mer om vad som gäller kring antagningskraven för engelska.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument så kommer vi att registrera din ansökan vid DMUIC. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis cirka 2-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked.  Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt ett eventuellt studentvisum till England längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och DMUIC så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på De Montfort University under Studentberättelser DMU. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i England fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
Studenter SFSU

Guide för studier i England

Läs mer
studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Studentberättelser DMU

Läs mer
Workshop utomhus - Geneva Business School