Studera i London på Westminster Kingsway College på blueberry.nu

Ansökan till MetFilm School London

Kom igång med din ansökan till MetFilm School London

Vad kul att du vill söka till MetFilm School London! Här kommer du studera på en spännande skola som lever och andas filmskapande. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Är du över 21 år är gymnasiebetygen inget krav att skicka in men du behöver kunna bevisa att du har G/E eller mer i engelska A och B/5 och 6 alternativt IELTS resultat på 6.5 och åtminstone 5.5 poäng på varje del för att visa upp tillräcklig engelskanivå.

Om du ansöker till en Master krävs även att du bifogar kurserna du läst på högskola/universitet samt en kopia på ditt examensbevis på engelska. Du behöver även genomföra ett IELTS/TOEFL-test.

Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Referenser (Endast för ScreenSpace)

Behövs endast för Bachelor in ScreenSpace. Du behöver tillfråga ett rekommendationsbrev från någon du jobbat eller studerat hos inom industrin. Detta behöver vara en skriftlig rekommendation och med kontaktuppgifter, samt signerat för hand av din referens. Det är även viktigt att det är på officiellt brevpapper, t.ex. med företagets eller skolans officiella logga på. Exempel på hur en referens kan se ut.

Personligt brev

Du behöver skriva ett personligt brev/motivationsbrev på ca 300-500 ord på engelska. Förklara varför du vill studera på MetFilm School och den utbildning du valt. Beskriv även dina tidigare kunskaper inom området. Här finner du värdefulla tips för ett bra personligt brev.

För Master behöver du skriva ett personligt brev/motivationsbrev på minst 750 ord på engelska.

Akademisk uppsats (Endast för Master)

Vänligen skriv en uppsats på engelska på 700-1000 ord där du svarar på en filmrelaterad fråga så att MetFilm School kan bedömma din nivå av kritiskt och analytiskt tänkande. Select a film or television programme in a specific genre and analyse how the film or television programme both uses and subverts its genre conventions’ or an example of past academic writing e.g., University Essays or Dissertation.

Ansökningsformulär

Screenacting: Vi kommer registrera din ansökan online i den brittiska universitetsportalen UCAS. Ansökan kostar 26 pund och vi kommer ringa dig när det är dags för betalningen.

ScrenSpace: Vi kommer att registrera din ansökan online i den brittiska universitetsportalen UCAS. Ansökan kostar 26 pund och vi kommer ringa dig när det är dags för betalningen.

För ansökningar till övriga program registrerar vi din ansökan online när vi har fått in alla dokument ifrån dig.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument skapar vi ett konto åt dig på skolans hemsida och registrerar din ansökan. Efter att ansökan är registrerad dröjer det cirka 2-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked.  MetFilm kommer även kontakta dig för att genomföra en intervju via Skype. Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt eventuellt studentvisum till England längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och MetFilm School så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på MetFilm School under Studentberättelser MetFilm. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i England fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08- 509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
met film school logo

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer
Met Film School filmutbildningar i London på blueberry.nu

Studentberättelser MetFilm London

Läs mer
Plugga film på Met Film School i London på blueberry.nu

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Röd buss London