Ansökan till

Universidad Europea

Kom igång med din ansökan till Universidad Europea

Vad kul att du vill söka till Universidad Europea! Här kommer du studera på ett stort och modernt campus i livliga Madrid eller i soliga Valencia med närhet till stadskärnan och stränder. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska och svenska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella universitetsbetyg (för Master ansökande)

Om du är eller har varit inskriven på universitet i Sverige behöver du även skicka in betygsdokument och/eller examensbevis på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem. Du hittar dem enklast via din skolas LADOK/Studentportal. Exempelvis heter det på Stockholms Universitet `Mitt SU` och på Linköpings universitet `Studentportalen`.

Technical Academic report (endast för Dentistry programmet)

För att kunna söka till Tandläkarprogrammet behöver du validera dina betyg genom Homologation Student Services, detta gör du genom att mejla dina kontaktuppgifter tillsammans med dina gymnasiebetyg på engelska och ditt pass till report@hostudents.com. Exempel på hur mejlet kan se ut:

My name is xxx and I’m applying for a Bachelor’s Degree in Dentistry at Universidad Europea. In order to complete my registration, I need to accredit my studies. I would appreciate further guidance on this.

Validering av betyg kostar 60€ och det tar cirka 5 dagar att få besked. Går du fortfarande på gymnasiet och inte fått dina slutbetyg än, det går bra att skicka de betyg som du har fått hittills.

CV (endast för Master ansökande)

Detta ska vara skrivet på engelska och visa på relevant arbetslivserfarenhet.

Video intervju (endast för Master ansökande)

Du som ansöker till ett Master program kommer att bli kontaktad direkt av skolan efter att vi registrerat din ansökan, för en muntlig video intervju med en representant på skolan.

Du är förväntad att kunna presentera dig själv och motivera varför du är intresserad av att studera vid UE och det program du har valt att ansöka till.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi har mottagit alla dokument från dig som krävs för att ansöka, så registrerar vi din ansökan hos Universidad Europea. Efter att ansökan är registrerad kommer skolan att skicka ut ett så kallat PAP-test, som är ett slags personlighetstest (gäller endast för Bachelor ansökande) och be dig göra ett engelska och spanska test. Efter att du har gjort det testet och skickat in så dröjer det vanligtvis cirka 2-3 veckor innan vi återkommer till dig med ett antagningsbesked. Nästa steg är då att fylla i enrollment forms digitalt via skolans studentportal och betala en registreringsavgift*.

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Universidad Europea så att du inte missar viktig information. Vidarebefordra mailen du får från Universidad Europea till oss så att vi kan hjälpa dig. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Universidad Europea under studentberättelser Universidad Europea. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Spanien fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

*Registreringsavgiften är en avgift som betalas en gång per läsår och behöver betalas för att säkra din plats på skolan. För Bachelor/Master program varierar avgiften beroende på vilket program du ansöker till, men ligger mellan €800-2200. 

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Studentberättelser Universidad Europea

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer