Ansökan till

Universidad Europea

Kom igång med din ansökan till Universidad Europea

Vad kul att du vill söka till Universidad Europea! Här kommer du studera på ett stort och modernt campus i livliga Madrid eller i soliga Valencia med närhet till stadskärnan och stränder. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska och svenska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella universitetsbetyg (för Master ansökande)

Om du är eller har varit inskriven på universitet i Sverige behöver du även skicka in betygsdokument och/eller examensbevis på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem. Du hittar dem enklast via din skolas LADOK/Studentportal. Exempelvis heter det på Stockholms Universitet `Mitt SU` och på Linköpings universitet `Studentportalen`.

Språktester (för Study Abroad och Bachelor ansökande)

Du behöver även göra två språktester i samband med din ansökan – ett i engelska och ett i spanska. Testen tar 50 minuter vardera och när du har gjort klart båda testen laddar du ner ditt resultat som en pdf-fil. Den filen behöver du sen skicka in till mig med resterande dokument.

Engelska testet behöver du få minst B2 nivå på för att gå vidare i antagningen. Oroa dig inte om du inte har några spanska kunskaper, testet i spanska har ingen innebörd för dina chanser att bli antagen, utan är mer för att skolan ska ha en uppfattning om vilken nivå av spanska deras studenter är på.

Här är testet för engelska. 
Här är testet för spanska.

Här hittar du även en kort manual på hur du registrerar dig för testen på korrekt sätt.

Ansökningsformulär (endast för Study Abroad ansökande)

Vänligen fyll i detta ansökningsformulär för hand om du söker till 1-2 terminer Study Abroad. Nedan hittar du några punkter att tänka på när du fyller i formuläret:

  • Lämna rutan om ”Home university” tom om du inte går på ett universitet i Sverige just nu.
  • På sida 2 i rutan ”Programa Seleccionado/Chosen Program” skriv 1 eller 2 ”Study Abroad semester(s) at Madrid/Valencia campus” – beroende på vilket campus du vill studera vid.
  • Glöm inte att fylla i ditt namn, passnummer och signatur i kanten på vänster sida på de sista tre sidorna av dokumentet.

Kurslista (endast för Study Abroad ansökande)

Du som ansöker till Study Abroad programmet behöver också skicka in en lista på kurser som du vill studera under termin ett och två. Du behöver studera minst 5 kurser per termin. Lista även 5 reservkurser utöver dina 5 förstahandsval. Listan kan skickas in som ett Word-dokument eller bara som en punktlista i ett mail till mig, då du skickar in de andra dokumenten.

Kurslistan måste innehålla:
– Campus name
– Subject name
– Subject code (in the case of madrid subjects)
– Name of the degree
– If they are from the 1st year, 2st year, 3st year, 4 st year …

Kurslista för Universidad Europea Madrid
Kurslista för Universidad Europea Valencia

  • Notera att S1 står för höstterminen och S2 är för vårterminen.
  • Numreringen under tabellen ”Year/Curso” står för årskursen – så de kurser med nummer 1 är första årskurser, nummer 2 är andra året osv…

CV (endast för Master ansökande)

Detta ska vara skrivet på engelska och visa på relevant arbetslivserfarenhet.

Video intervju (endast för Master ansökande)

Du som ansöker till ett Master program kommer att bli kontaktad direkt av skolan efter att vi registrerat din ansökan, för en muntlig video intervju med en representant på skolan.

Du är förväntad att kunna presentera dig själv och motivera varför du är intresserad av att studera vid UE och det program du har valt att ansöka till.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi har mottagit alla dokument från dig som krävs för att ansöka, så registrerar vi din ansökan hos Universidad Europea. Efter att ansökan är registrerad kommer skolan att skicka ut ett så kallat PAP-test, som är ett slags personlighetstest (gäller endast för Bachelor ansökande). Efter att du har gjort det testet och skickat in så dröjer det vanligtvis cirka 2-3 veckor innan vi återkommer till dig med ett antagningsbesked. Nästa steg är då att fylla i enrollment forms digitalt via skolans studentportal och betala en registreringsavgift*.

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Universidad Europea så att du inte missar viktig information. Vidarebefordra mailen du får från Universidad Europea till oss så att vi kan hjälpa dig. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Universidad Europea under studentberättelser Universidad Europea. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Spanien fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

*Registreringsavgiften är en avgift som betalas en gång per läsår och behöver betalas för att säkra din plats på skolan. För Bachelor/Master program varierar avgiften beroende på vilket program du ansöker till, men ligger mellan €800-2200. För Study Abroad är avgiften på €1197 och dras av den totala kursavgiften som man sedan betalar i början på terminsstart.  

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Studentberättelser Universidad Europea

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer