Strand i Costa Rica

Ansökan till Universidad Internacional del Ecuador

Kom igång med din ansökan till UIDE

Vad kul att du vill söka till Universidad Internacional del Ecuador (UIDE)!  Här får du chansen att studera i en exotisk miljö på ett universitet som är del av Arizona State University i USA. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Universitetsbetyg

Du behöver skicka in ett betygsutdrag på dina universitetsstudier i Sverige. Dokumentet behöver vara på engelska på skolans officiella papper. Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem. Du hittar enklast dem via din skolas LADOK/Studentportal. Exempelvis heter det på Stockholms Universitet `Mitt SU` och på Linköpings universitet `Studentportalen`.

Approval Form och kurslista

Du behöver fylla i ett formulär där du listar kurserna du vill läsa vid UIDE och där ditt universitet i Sverige även behöver godkänna kurserna du planerar att läsa vid UIDE. Du hittar formuläret här. 

Du hittar vilka kurser som erbjuds på UIDE på engelska via den här länken.  Om du vill läsa kurser på spanska så finns även den möjligheten. Du behöver i så fall bevisa att du är på minst nivå B1 i spanska. Kontakta oss för att få en uppdaterad lista på kurser som erbjuds på spanska. 

Foto på dig själv

Du behöver även skicka in ett foto på dig själv, likt ett ID- eller passfoto i samband med din ansökan som kommer användas till ditt student-ID.

Fotot kan vara taget av dig själv men ska ha liknande dimensioner som ett passfoto, taget rakt framifrån och i axelhöjd. Skicka gärna in fotot som en jpeg fil.

Medical form

Skolan vill veta om du har några sjukdomar eller allergier som de behöver vara medvetna om. Vänligen fyll i och skicka in skolans Medical Form som laddas ned här.

Covid-19 vaccinationsbevis

Du behöver även skicka in bevis på att du är vaccinerad mot Covid-19 i samband med din ansökan. Du kan läsa mer här om hur du laddar ned ditt vaccinationsbevis för Covid-19.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument från dig så registrerar vi din ansökan vid skolan. Efter att ansökan är registrerad dröjer det cirka 3-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett antagningsbesked. Vi kommer även hjälpa dig igenom ansökningsprocessen för studiemedel från CSN samt studentvisum till Ecuador längre fram. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och UIDE så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du viktig information om studier i Ecuador, CSN och försäkring. När du studerar i Ecuador är det obligatoriskt att du är försäkrad, vi hjälper dig gärna teckna en försäkring via Gouda, specialanpassad för utlandsstudier, innan du lämnar Sverige. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Såhär fungerar CSN för utlandsstudier

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Studera i Ecuador

Läs mer

Ansökningsprocessen och villkor

Läs mer