Utbildningar

Utbildningar på Griffith University i Queensland

I samarbete med Griffith University erbjuder Blueberry studenter möjligheten att läsa fristående kurser under 1-3 terminer samt Bachelor och Master degrees.

Bra att veta är också att Griffith University erbjuder en internship course för alla internationella studenter, som ger dig chansen att praktisera på en välgörenhetsorganisation och få arbetslivserfarenhet att ta med dig vidare ut i arbetslivet. Förutom att detta är en givande och rolig möjlighet som kommer att se bra ut på ditt CV är det även något som du som student får credits för.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

På Griffith University kan även du som kommer direkt från gymnasiet läsa fristående kurser inom valfria ämnen. Du kan välja att studera en eller flera terminer och det finns ett stort utbud av kurser att välja mellan. Som heltidsstudent läser du fyra kurser per termin. Exempel på kurser du kan välja:

 • Introduction to Marketing
 • Introduction to International Business
 • Management Concepts
 • Food and Wine Tourism
 • Understanding the Social World
 • Community Internship
 • Digital and Social Media Marketing
 • Entrepreneurship and New Business Ventures
 • Positive Psychology
 • Human Resource Management Principles
 • Branding and Promoting New Business Ventures

Här kan du se alla kurser du kan välja på Griffith University Study Abroad.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Här finner du guide till hur du väljer kurser på Griffith.

Study Abroad – 1 till 2 utbytesterminer utomlands

Om du redan är inskriven på ett svenskt universitet eller högskola kan du välja att studera en eller fler terminer på Griffith University och tillgodoräkna dig kurserna i Sverige. Du kan välja bland ett stort utbud av fristående kurser och positivt är att det ofta är enkelt att hitta kurser att tillgodoräkna i din svenska examen.

Ingenjörsstudenter kan till exempel välja att studera kurser som Architectural Design, Aviation, Aviation Management, Computer Science, Engineering, Industrial Design eller Information Technology. Som Business student kan du välja exempelvis Business, Commerce, Government & International Relations, International Business eller Law. Konststudenter kan välja att studera kurser såsom Acting, Animation, Arts, Fine Art, Design, Film & Media, Game Design, Industrial Design, Music, Musical Theatre eller Photography.

Kolla vilka kurser du kan välja på Griffith University Study Abroad.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Bachelor’s degree – 3 år

Du kan välja att studera en treårig Bachelor’s degree på Griffith University och kan då välja ur ett brett utbud av program och kurser. Det går att välja bland ett stort antal Majors (huvudinriktningar) och vissa utbildningar tillåter även en kombination av både en Major och en Minor. Nedan kan du läsa mer om några av de mest populära programmen för svenska studenter.

Bachelor of Acting

Detta är ett praktiskt program som förbereder studenter för en livslång karriär på både scenen och filmduken. Programmet fokuserar på att utveckla både dig som individ men också dig som skådespelare genom ensembles, samarbeten, workshops och föreställningar.

Bachelor of Business

Griffith Business School rankas i topp 200 över hela världen vilket gör universitetet till ett bra val för dig som vill studera business. Universitetet satsar på att både internationella och nationella studenter efter en genomförd Bachelor of Business ska ha en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Utbildningen fokuserar på att ge studenter färdigheter som arbetsgivare värderar högt och som lättare leder till jobb efter examen.

Bachelor of Psychology

Denna Bachelor of Psychology ger dig genomgående kunskaper inom exempelvis klinisk, biologisk, kognitiv och social psykologi. Du kommer att lära dig att använda interpersonella färdigheter och metoder för rådgivning med människor för att hjälpa till med personliga, hälsomässiga, yrkesmässiga och sociala utmaningar. Du kommer även att lära dig att tillämpa psykologiska teorier inom ämnen som exempelvis motivation, stress, hälsa och kriminell aktivitet. Under utbildningen finns möjlighet att göra praktik och få värdefull erfarenhet inför yrkeslivet.

Bachelor of Engineering

Utbildningen har ett starkt praktiskt fokus och ger dig möjlighet att utveckla förberedande kunskaper för din framtida karriär genom fokus på ”learning by doing”. Efter din examen från Griffith University har du avancerade tekniska kunskaper och är väl förberedd för arbetsmöjligheter både i Sverige, Australien och övriga länder.

Se hela utbudet av Bachelor degrees på Griffith University här.
Datum och priser för Bachelor’s degree hittar du här.

Master’s degree – 1 till 2 år

Griffith University erbjuder högre utbildningar, Master degrees, vilka vänder sig till dig som redan har en Bachelor’s degree (kandidatexamen) och vill utöka dina kunskaper på en högre nivå.

Master in Interactive Media

En Master in Interactive Media är en avancerad tvärvetenskaplig utbildning som utbildar studenterna i sambandet mellan olika designade upplevelser och hur de påverkar varandra. Detta inkluderar förhållandena mellan publiken och konstverket samt andra sätt att uppleva konst. Under utbildningen läser du bland annat Digital Visual Design, Interactive Media Concepts, Programming for Media och Web Technologies.

Se hela utbudet av Master degrees på Griffith University här.
Datum och priser för Master’s degree hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Saga Kjell, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan