Utbildningar

Utbildningar på Griffith University i Queensland

I samarbete med Griffith University erbjuder Blueberry studenter möjligheten att läsa fristående kurser under 1-3 terminer samt Bachelor’s och Master’s Degrees.

Bra att veta är också att Griffith University erbjuder en internship course för alla internationella studenter, som ger dig chansen att praktisera på en välgörenhetsorganisation och få arbetserfarenhet att ta med dig vidare ut i arbetslivet. Detta är inte bara en givande och rolig möjlighet som kommer se bra ut på ditt CV – du får även credits för detta!

Notera att för dig som har lite lägre betyg från gymnasiet och inte möter antagningskraven till Griffith University, så erbjuder vi ett utmärkt alternativ för studier på Griffith College som är en del av Griffith University. Griffith College passar bra för dig som känner att du har lite större behov av att studera i mindre klasser, med mer stöd av lärarna. Där kan du läsa en ettårig utbildning som du sedan kan tillgodoräkna in till ett andra år på en Bachelor på Griffith College.
Här kan du även läsa mer via Griffith Colleges egna hemsida. 

Study Abroad – 1 till 2 terminer

På Griffith University kan du läsa fristående kurser inom valfria ämnen oavsett om du vill läsa fristående kurser direkt efter studenten eller som en del av din universitetsutbildning i Sverige. Du kan välja att studera en eller flera terminer och det finns ett stort utbud av kurser att välja mellan. Som heltidsstudent läser du fyra kurser per termin. Exempel på kurser du kan välja är:

 • The Purpose of Business
 • Introduction to Health Promotion
 • Applied Psychology
 • Language, Culture and Society
 • Digital Media and Portfolio Production
 • International Relations

För dig som redan är inskriven på ett svenskt universitet eller högskola och vill tillgodoräkna dig kurserna i Sverige kan du välja bland ett stort utbud av fristående kurser och det är oftast enkelt att hitta kurser att tillgodoräkna i din svenska examen.

Ingenjörsstudenter kan till exempel välja att studera kurser som Architectural Design, Aviation, Aviation Management, Computer Science, Engineering, Industrial Design eller Information Technology. Som Business-student kan du välja exempelvis Business, Commerce, Government & International Relations, International Business eller Law. Konststudenter kan välja att studera kurser såsom Acting, Animation, Arts, Fine Art, Design, Film & Media, Game Design, Industrial Design, Music, Musical Theatre eller Photography.

Här kan du se alla kurser du kan välja på Griffith University Study Abroad.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Här finner du en guide till hur du väljer kurser på Griffith.

Bachelor’s Degree – 3 till 4 år

Du kan välja att studera en treårig Bachelor’s Degree på Griffith University och kan då välja ur ett brett utbud av program och kurser. Det går att välja bland ett stort antal Majors (huvudinriktningar) och vissa utbildningar tillåter även en kombination av både en Major och en Minor. Nedan kan du läsa mer om några av de mest populära programmen för svenska studenter.

Bachelor of Acting – 3 år

Detta är ett praktiskt program som förbereder studenter för en livslång karriär på både scenen och filmduken. Programmet fokuserar på att utveckla både dig som individ men också dig som skådespelare genom ensembler, samarbeten, workshops och föreställningar.

Bachelor of Business – 3 år

Griffith Business School rankas i topp 200 över hela världen vilket gör universitetet till ett bra val för dig som vill studera Business. Universitetet satsar på att både internationella och nationella studenter efter en genomförd Bachelor of Business ska ha en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Utbildningen fokuserar på att ge studenter färdigheter som arbetsgivare värderar högt och som lättare leder till jobb efter examen.

Bachelor of Design – 3 år

I denna kandidatexamen inom design (Bachelor of Design) får du kunskaper inom hållbar design och hur vi på bästa sätt kan möta framtidens designutmaningar! Programmet ger dig tekniska kunskaper för att designa produkter, tjänster och system och du får utveckla ditt kritiska tänkande. Vidare får du chans att utveckla din kreativa förmåga och får förståelse för designtänkande tekniker, hur världen påverkar design och hur design formar vår omvärld.

I denna kandidatexamen kan du välja mellan fem olika huvudinriktningar (Majors):

  • Visual Communication Design
  • Interior and Spatial Design
  • Product Design
  • Immersive Design
  • Interaction Design

 

Bachelor of Psychology – 4 år

Denna Bachelor of Psychology ger dig genomgående kunskaper inom exempelvis klinisk, biologisk, kognitiv och social psykologi. Du kommer att lära dig att använda interpersonella färdigheter och metoder för rådgivning med människor för att hjälpa till med personliga, hälsomässiga, yrkesmässiga och sociala utmaningar. Du kommer även att lära dig att tillämpa psykologiska teorier inom ämnen som exempelvis motivation, stress, hälsa och kriminell aktivitet. Under utbildningens gång finns möjlighet att göra praktik och få värdefulla erfarenheter inför yrkeslivet.

Bachelor of Engineering – 4 år

Utbildningen har ett starkt praktiskt fokus och ger dig möjlighet att utveckla förberedande kunskaper inför din framtida karriär genom fokus på ”learning by doing”. Efter din examen från Griffith University har du avancerade tekniska kunskaper och är väl förberedd för arbetslivet i både Sverige, Australien och övriga länder.

Se hela utbudet av Bachelor Degrees på Griffith University här.
Datum och priser för Bachelor’s Degree hittar du här.

Master’s Degree – 1 till 2 år

Griffith University erbjuder högre utbildningar, Master’s degrees, vilket vänder sig till dig som redan har en Bachelor’s Degree (kandidatexamen) och vill utöka dina kunskaper på en högre nivå.

Master in Interactive Media

En Master in Interactive Media är ett avancerat tvärvetenskapligt program som utbildar studenterna i sambandet mellan olika designade upplevelser och hur de påverkar varandra. Detta inkluderar förhållandena mellan publiken och konstverket samt andra sätt att uppleva konst. Under utbildningen läser du bland annat Digital Visual Design, Interactive Media Concepts, Programming for Media och Web Technologies.

Se hela utbudet av Master Degrees på Griffith University här.
Datum och priser för Master’s Degree hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan