studera till kock på Le Cordon Bleu

Studera i Australien - Studera i Adelaide, Studera i Melbourne, Studera i Sydney

Le Cordon Bleu Australia

Studera på Le Cordon Bleu i Australien

Le Cordon Bleu är en legendarisk kock- och restaurangskola som varit ledande inom den världskända franska matlagningskonsten sedan starten i Paris 1896. Klassisk fransk köksteknik lärs ut från grunden av kockar med enorm kunskap och passion som har haft hela världen som sin arbetsplats. Här tränas framtidens stjärnkockar till att utmärka sig från mängden i en krävande och föränderlig bransch. Via Blueberry kan du studera på Le Cordon Bleus olika campus i Australien. Du kan studera i Adelaide, Melbourne eller Sydney.

Ett diplom från Le Cordon Bleu utmärker dig utan tvekan från andra. Eller som Le Cordon Bleu själva säger; ”Le Cordon Bleu means excellence in anyone´s language”.

Le Cordon Bleu Australia logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Le Cordon Bleu i Australien

 • Legendarisk och världskänd restaurangskola.
 • Kockarna som lär ut har rekryterats från några av världens finaste kök.
 • Studenter härifrån är väldigt attraktiva bland restauranger i hela världen.
 • Du börjar laga mat och baka från dag 1 och har möjlighet till betald praktik.

Australiens speciella matkultur

Australien har en intressant matkultur. Här blandas Europeiska smaker med Asiatiska influenser med tillägg av en härlig Aussie-twist. De lokala råvarorna är smått fantastiska här finns till exempel King Island cream, Sydney rock oysters, Bowen mangoes, Coffin Bay scallops, Tasmanian salmon, Paris Creek Yoghurt och Illabo milk-fed lamb, för att nämna några.

I Australien har Le Cordon Bleu ett starkt fäste med specialutbildade kockar som skapar rätter utifrån varje regions specialitéer. Till Le Cordon Bleu vallfärdar studenter från hela världen, över 70 olika nationaliteter i åldrarna 18 till 60 år studerar här. Mixen av studenter skapar en unik och inspirerande miljö som ger dig en rik upplevelse.

Stjärnkockar står för undervisningen

Kockarna som undervisar på Le Cordon Bleu är skolans stolthet och har rekryterats från några av världens finaste kök. De brinner för att träna den framtida generationens stjärnkockar.

Här berättar Le Cordon Bleu Australia’s studenter själva om vad det bästa med skolan är:

Campus i Sydney, Melbourne och Adelaide

Le Cordon Bleu Australia har sen tidigare 3 campus i Australien: Adelaide, Melbourne och Sydney. Trots att de alla håller samma höga nivå på undervisningen och följer samma utbildningsplan så skiljer de sig åt i upplevelsen. 2017 öppnar Le Cordon Bleu Australia också ett nytt campus i Australiens fjärde största stad Perth.

Adelaide

På campuset i Adelaide kan du studera på Bachelor- och Mastersnivå. Här ligger fokus på snabb utveckling med mål att ge alla studenter en chans till en internationell karriär. Många tidigare studenter har snabbt klättrat i karriären tack vare en examen hos Le Cordon Bleu Adelaide.

Le Cordon Bleu i Adelaide erbjuder längre utbildningar på både Bachelor- och Masternivå. Första två åren på Bachelorutbildngarna är förlagd till Regency Campus, norr om stadens centrum. Det tredje året samt Masterutbildningen ges i samarbete med University of Adelaide och University of South Australia (centralt i Sydney). Adelaide har en fantastisk saluhall med små lokala underverk – vin från McLaren Vale, Organic Yoghurt från Paris Creek, ostron, råa, friterade eller färska krabbor från Yorks, Peninsula med milslånga stränder och utsökta vindistrikt McLaren Vale.
Få mer information om Adelaide campuset här.

Melbourne

I Melbourne kan du läsa till en Associate eller Bachelor Degree. Staden kryllar av restauranger med matkultur som har färdats över havet av invandrare från Japan, Kina, Thailand, Italien, Grekland, Frankrike, Mexiko och Indonesien för att nämna några! Nattlivet är berömt med en mängd klubbar som har öppet hela natten.

Le Cordon Bleu Melbourne ger dig verktygen som du behöver för att skapa din egen framtid. På The Culinary Management program får du mer än 500 timmar betald praktik. Praktiken integreras i studierna och du har hela tiden en nära handledning av Le Cordon Bleu. Undervisningen i Melbourne ges i samarbete med Victoria University.
Läs mer om Melbourne campuset.

Sydney

På campuset i Sydney förvandlas skolbänken till en arbetsplats nästan omedelbart. Här erbjuds både Australisk och Fransk inriktning på matlagning. Många väljer att spendera sin praktik i Europa och Frankrike är bland de mest attraktiva länderna.

Le Cordon Bleu i Sydney är belägen inom Ryde Campus of the Northern Sydney Institute. Campuset är onekligen ett av de främsta inte bara i Australien, utan världen över. Inte mindre än 16 fullt utrustade och imponerande restaurangkök används. Datasalar, bibliotek, caféer och andra faciliteter håller också mycket hög klass.
Ta en titt på Sydney campuset här.

Utbildningar på Le Cordon Bleu

I samarbete med Le Cordon Bleu erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Diplôme de Cuisine – 1,5 år
 • Diplôme de Pâtisserie – 1,5 år
 • Le Grand Diplôme – 3 år
 • Professional Culinary Arts Management Program – 2 till 3 år
 • Associate’s Degree – 2 år
 • Bachelor’s Degree – 3 år
 • Master’s Degree – 1,5 till 2 år

Läs mer om utbildningarna på Le Cordon Bleu.

Om Australien känns lite för långt bort så kan vi också erbjuda kurser på Le Cordon Bleu London i England.

Spana in Le Cordon Bleu Australia i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Studera i Adelaide

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan