Studera till kock på Le Cordon Bleu Australia på blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på Le Cordon Bleu Australia

I samarbete med Le Cordon Bleu Australia erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera Diplomas, Associate’s, Bachelor och Master Degrees i ett stort urval av olika utbildningar, med varierande längd och svårighetsgrad. Vad som passar just dig beror på vad du har för mål med din utbildning. Vi hjälper dig gärna att ta reda på vilken typ av utbildning som passar dig bäst.

Diplôme de Cuisine – 1,5 år

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor (totalt 15 månader med 6 månaders praktik). Detta diplom utdelas till de studenter som gått alla tre nivåerna inom Diplôme de Cuisine. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med fokus på olika tekniker och metoder för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

Utbildningen erbjuds i Sydney. Denna diplomkurs är ej CSN-berättigad (2019).

Läs mer om datum och priser här. 

Diplôme de Pâtisserie – 1,5 år

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor (totalt 15 månader med 6 månaders praktik). Detta diplom utdelas till de studenter som går alla tre nivåerna inom Diplôme de Pâtisserie. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med olika tekniker och metoder i fokus för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

Utbildningen erbjuds i Sydney. Denna diplomkurs är ej CSN-berättigad (2019).

Läs mer om datum och priser här. 
Se en introduktionsfilm om utbildningen genom att klicka här.

Le Grande Diplôme – 3 år

Detta diplom delas ut till studenter som har tagit både Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie. Diplomet är skolans tyngsta och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna i fransk matlagningsteknik. Du kan läsa diplomen Cuisine och Pâtisserie samtidigt eller individuellt. Utbildningen erbjuds i Sydney och Melbourne.
Denna diplomkurs är ej CSN-berättigad (2019).

Läs mer om datum och priser här. 

Professional Culinary Arts Management Program – 2 till 3 år

Professional Culinary Arts Management Program (Advanced Diploma of Hospitality) är speciellt utformad för dig som vill ha en karriär inom den internationella matlagningsindustrin. Kursen är utformad för att komplettera passionen, drivet och engagemanget hos studenterna med den tekniska och vetenskapliga biten som är nödvändig om man vill lyckas i branschen. Utbildningen erbjuds i Adelaide (2 år) och Sydney (2 eller 3 år).

Läs mer om datum och priser här. 

Associate’s Degree in Culinary Management – 2 år

Det här är en tvåårig utbildning inom Culinary Management som gör dig väl förberedd för en karriär inom matlagningsindustrin även om du inte valt inriktning. Den här kursen passar dig som är självständig och driven med viljan att forma din egen karriär. Oavsett om du drömmer om att driva din egen restaurang eller hotell, eller om du vill jobba som kökschef eller kock, så ger den här utbildningen dig en bra grund att stå på. Utbildningen ges i samarbete med Victoria University i Melbourne och innehåller både teori och praktik.

Läs mer om datum och priser här. 

Bachelor’s Degree – 3 år

Le Cordon Bleu erbjuder tre olika program om du vill läsa en Bachelor of Business: Culinary Management, International Hotel Management och International Restaurant Management. Alla program kan du ansöka om CSN för.

Bachelor of Business (Culinary Management)

Studenterna börjar denna utbildning med en grundläggande Business-utbildning, men med inriktning mot matlagning och matindustrin. Tillsammans med teknisk och praktisk utbildning får studenterna även lära sig de grundläggande principerna och metoderna för management, specifikt med inriktning mot hospitality, restaurang och catering. Denna utbildning passar dig som vill ha en karriär som executive chef, food service manager eller manager inom hotell- eller restaurangbranschen. Programmet arrangeras i samarbete med Victoria University i Melbourne.

Bachelor of Business (International Restaurant Management)

Utbildningen är ett intensivt program med fokus mot att förbereda studenterna inför en rad olika karriärer inom restaurangbranschen. Efter examen kan du arbeta inom restaurang, som dryck- och matexpert, med marknadsföring av mat och vin eller liknande arbetsområden. Det ingår också mycket praktiska övningar för att förbereda studenterna inför arbetslivet. Utbildningen har stort fokus på entreprenörskap inom matindustrin, inklusive småföretagande, marknadsföring, vin- och dryckeskunskap och andra kulinariska aspekter som relaterar direkt till en internationell karriär inom restaurang. Utbildningen ges i Sydney och Adelaide.

Bachelor of Business (International Hotel Management)

Utbildningen förbereder studenterna inför en karriär inom International Hotel and Restaurant Management. Här blandas teori och praktik löpande under utbildningen. Fokus ligger på hospitality, och du tränas på att tänka strategiskt och agera utifrån ett management perspektiv. Här har du också möjlighet att skräddarsy din utbildning genom ett stort utbud av valbara kurser inom t ex mat och dryck, marknadsföring av viner, konferens- och utställningsplanering och hur de relaterar till den internationella hotellbranschen. Utbildningen ges i Adelaide.

Läs mer om datum och priser här. 

Master’s Degree – 1,5 till 2 år

Le Cordon Bleu erbjuder två olika program om du vill läsa en Master: Master of International Hospitality Management och Master of Business Administration – International Hotel and Restaurant Management.

Master of International Hospitality Management

Den här utbildningen riktar sig till dig som redan har en examen inom relevant område (business eller hospitality), men med begränsad erfarenhet av branschen. Fokus ligger på att utveckla generella ledarskapsegenskaper men med betoning på hotell och restaurang i en global miljö. Kursen är speciellt utformad för att erbjuda studenterna en ”fast-track” till en internationell karriär. Utbildningen ges i Adelaide.

Master of Business Administration – International Hotel and Restaurant Management

För att söka den här utbildningen krävs att du tagit en 3-årig universitetsutbildning inom ämnet samt arbetat minst 2 år i någon form av arbetsledande befattning. Om du tidigare läst 3 år på Le Cordon Bleu behöver du enbart 1 års arbetslivserfarenhet. Utbildningen är speciellt utformad för dig som söker en karriär inom hotell- och restaurangbranschen, som i framtiden kan se sig själv som chef för en internationellt hotellkedja eller ansvarig för en större resort eller kanske som ägare av en förstklassig restaurang. Man börjar med olika kärnkurser med fokus på strategiskt tänkande, och sedan kan man själv lägga till valbara kurser där studenten kan fördjupa sig inom ett eller flera områden. Utbildningen ges i Adelaide.

Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan