strand, känguru, hav

UQ Stipendium

Sök stipendium för utlandsstudier vid UQ

En stor skillnad med att studera utomlands jämfört med studier i Sverige är att det kostar pengar. Många studenter väljer att finansiera kursavgiften med hjälp av lån och bidrag från CSN. Ett ytterligare sätt att få ner kursavgiften är med hjälp av olika stipendium. För att så många som möjligt ska kunna få chansen att studera utomlands har nu Blueberry tillsammans med University of Queensland tagit fram ett stipendium för dig som läser Study Abroad under vårterminen 2024!

Vem kan söka stipendiet?

Du som ska studera Study Abroad vid University of Queensland under vårterminen 2024 har möjlighet att ansöka om vårt stipendium för utlandsstudier. Värt att nämna är att skolan enbart tar emot studenter som är inskrivna på ett svenskt universitet. 

Ansökningskriterierna är följande:

  • Du är svensk medborgare.
  • Du har sökt till minst en termin vid UQ med kursstart vårterminen och har fått ditt antagningsbesked.
  • Du har gjort din ansökan via Blueberry.

Hur många stipendium delas ut och vilken summa?

Totalt kommer ett stipendium på 5000 AUD att delas ut.

Hur går ansökan till?

För att ansöka om stipendiet för utlandsstudier vid UQ behöver du skicka in följande:

  • Ett Word-dokument eller PDF-dokument (ca 500 ord) innehållande en motivering till varför du valt att studera vid just University of Queensland och vad stipendiet hade betytt för dig.
  • Dina kontaktuppgifter (namn, adress, telefonnummer, e-mail).
  • I ansökan ska du även skicka med en kopia av ditt antagningsbesked.

Döp dokumentet till ditt namn och döp ämnesraden till ”Ansökan Blueberrys stipendium UQ 2024” och maila sedan din ansökan om stipendiet till sofia@blueberry.nu. Vid frågor om stipendiet kan du även maila ella@blueberry.nu

Hur utses stipendietagaren?

Vem som tilldelas stipendiet baseras på det personliga brevet. Eftersom University of Queensland är en topprankad skola i härliga Brisbane tror vi att stipendietagaren är en ambitiös student som drömmer om att upptäcka Australien. Viktigt att få med i ansökan är en motivering till varför just du bör få finansiellt stöd för att uppfylla din dröm om att studera vid UQ.

Vilka andra stipendium kan jag söka?

Information om stipendium för utlandsstudier hittar du här.

 

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan