Utbildningar

Utbildningar på University of Queensland

I samarbete med University of Queensland erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera 1 eller 2 terminer Study Abroad, en hel Bachelor Degree eller en Master Degree. University of Queensland har 6 stycken olika fakulteter, de är Business, Economics and Law, Engineering, Architecture and Information Technology, Health and Behavioural Sciences, Humanities and Social Sciences, Medicine and Biomedical Sciences och Science.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Gör du en Study abroad-termin på University of Queensland har du ett mycket stort antal kurser inom många olika ämnesområden att välja på.

Som Study Abroad-student på University of Queensland läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Du läser vanligtvis fyra kurser per termin och kan plocka ihop ditt eget kursschema. Det finns även möjlighet att enbart läsa 3 kurser men ändå få fullt CSN-stöd. Perfekt för den som är ute efter ett något billigare alternativ eller som få vill ha mer tid att njuta av Australien.

För att kunna studera Study Abroad måste du vara inskriven på en universitetsutbildning i Sverige. Det finns det goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna från UQ i din svenska examen. Kontakta din institution för mer information om vad ditt universitet eller högskola har för krav på kurser.

Här hittar du alla kurser.
Datum och priser hittar du här.

Study abroad – Engineering

För dig som studerar en ingenjörsutbildning i Sverige är University of Queensland ett toppenbra alternativ då de är mycket bra inom Engineering och har ett stort utbud av kurser som kan passa dig för att sedan tillgodoräkna i din svenska utbildning. Tidigare studenter har bland annat läst kurser som Optimisation Theory, Control Engineering 2, Introduction to Software Engineering och Math optimization.

Study abroad – Business

För dig som studerar en utbildning inom ekonomi i Sverige finns ett stort utbud bland kurser att välja på som kan passa dig för att sedan tillgodoräkna i din svenska utbildning. University of Queensland har en stor fakultet för Business och har många nöjda studenter som läser kurser som Business Operations, Business Law, Financial Accounting for Business med mer.

Bachelor Degrees – 3 år

Som internationell student kan du välja mellan alla de olika kandidatprogram som UQ erbjuder, och det är ett stort utbud av program.

Bachelor of Criminology & Criminal Justice
Detta är ett 4-årigt program som kombinerar viktiga kurser tillsammans med erfarenhet från branschen över centrala koncept inom rättsväsendet som brottslighet, rättssystem, forskningsmetoder och yrkesutövning. Du studerar kurser inom Criminal Law för att fördjupa din förståelse för rättssystemet, som till exempel Law in the Criminal Justice System, Criminal Law in Context, and Transnational Crime and International Criminal Justice. Andra exempel på kurser som du studerar är Punishment and Society, Comparative Criminology och Crime, Race and Gender.
Under din studietid har du även möjlighet att studera utomlands för ytterligare en erfarenhet.
Du kan läsa mer om Bachelor of Criminology and Criminal Justice här.

Bachelor of Business Management
Denna 3-åriga kandidatutbildning är utformad för att ge dig de färdigheter och självförtroende som du behöver för att ligga i framkant och effektivt hantera  en rad olika miljöer inom business-området. I detta program erbjuds du att välja mellan en eller två huvudinriktningar (majors), vill du dock hellre blanda kurser från olika områden går det med bra. Majors som du kan välja mellan är Advertising, Business Economics, Business Information Systems, Human Resources, International Business och Marketing. Efter avslutad utbildning har du samlat på dig kunskap för att leda projekt och människor, under studietiden kommer du bland annat att studera:

 • accounting
 • economics
 • law
 • marketing
 • business information systems
 • strategy

Här kan du läsa mer om Bachelor of Business Management.

University of Queensland har flera fakulteter du kan välja mellan att studera en Bachelor inom:

 • Agriculture and Environment
 • Architecture and Planning
 • Arts, Humanities and Social Sciences
 • Business and Economics
 • Education
 • Engineering and Computing
 • Health and Behavioural Sciences
 • Law
 • Medicine
 • Science and Mathematics

Här hittar du alla kandidatprogram.
Datum och priser hittar du här.

Master Degrees – 1 till 2 år

Som internationell student kan du välja mellan alla de olika postgraduate degrees som UQ erbjuder.

Här hittar du alla masterprogram.
Datum och priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan