studera i equador berg

Studera i Quito

Studera utomlands i Quito

Ecuadors huvudstad belägen på 2800 m höjd över havet (näst högst i världen bland huvudstäder) är med sina ungefär 1,7 miljoner invånare en stad rikt på historia och fylld med sevärdheter och aktiviteter. Quito har ett milt klimat då den inte ligger mycket längre bort än 2,5 mil från ekvatorn. Oavsett säsong brukar kvällstemperaturen inte gå under +5 och dagtid ligger det ofta runt +20 grader. Torrperioden sträcker sig oftast mellan juni-december medan regnperioden är övrig tid.

Promenera runt i det av UNESCO världsarvslistade historiska centrumet bland de gamla kolonialbyggnaderna. Mysiga torg med kyrkor, restauranger och folkliv lite här och var, ibland med de mäktiga bergen som bakgrund. Förutom det historiska centrumet som ligger i centrala Quito finns flera industrier blandat med bostäder i den södra delen medan köpcentrum, finansdistriktet och det mer moderna Quito ligger i norr.

Stadens linbana som går under namnet Telefériqo tar dig från stadens centrum upp till berget Cruz Loma på Pichinchavulkanens östsida. Åkturen tar besökaren upp till 4000 m över havet och bjuder på en storslagen utsikt över både Quito, naturen runtomkring och de mäktiga bergen.

Staden har flera parker fyllda med skulpturer, eukalyptusträd och botaniska trädgårdar. Den största parken, Parque Metropolitan ligger på en sluttning bakom stadens fotbollsstadion och har utsikt över både vulkanerna Cotopaxi och Antisana och Guayllabambafloden.

El Panecillo är berget väster om huvudstaden med en Jungfru Mariastaty som blickar ut över dalen. Berget kantas av flera hus och bjuder på fin utsikt över staden vid klart väder. På Museo del Banco Central finns flera våningar fullt med historiska och kulturella samlingar samt en del ecuadoriansk konst. Förutom att vara en stad fylld av restauranger finns flera marknader och saluhallar att botanisera bland, här finner du allt ifrån fint hantverk, tröjor av alpackaull till keramik och smycken.

College & Universitet

Studera i Quito - Blueberrys utbud av skolor