Studera i England - Studera i Exeter

CORKSCREW

Studera med CORKSCREW och Erasmus+

CORKSCREW Thinking är ett unikt program som fokuserar på att ta fram entreprenören inom dig genom kreativitet, ledarskap, initiativ och innovation. Blueberry samarbetar med Frans Schartau, IHM Business School och YrkesAkademin. Du som är student på någon av dessa yrkeshögskolor kan söka till programmet som är 4 veckor, kursen är ett EU projekt och helt kostnadsfritt för dig som student.

CORKSCREW THINKING logga

4 skäl till att välja CORKSCREW

  • Få verktygen att förverkliga din företagsidé.
  • Spetsar ditt CV.
  • Få en coach och mentor till ditt framtida arbetsliv.
  • Bygg ett eget nätverk.

CORKSCREW Thinking

CORKSCREW är ett program som ger dig möjlighet att djupdyka i entreprenörskap och innovation för att kunna utveckla egna idéer och planer. Programmet är grundat av Neil Finnie som har en lång bakgrund inom företagande, socialt entreprenörskap och turism.

Neil Finnie startade CORKSCREW för att hitta och hjälpa personer som kan lösa problem genom kreativitet, ledarskap, initiativ och känslor. Begreppet CORKSCREW Thinking är något som han har fått inspiration ifrån Winston Churchill med, han höll ett tal om just behovet av ”corkscrew thinkers” under Andra Världskriget. Neil förklarar att det som att världen behöver är individer som kan titta på problem runt om i världen och hitta omvälvande innovationer. Men att dessa personer kanske inte lär sig bäst genom traditionella utbildningsmetoder, av den anledningen startade han CORKSCREW Thinking.

Partnerskolor i Sverige

Blueberry samarbetar med tre olika Yrkeshögskolor i Sverige och som student på någon av dessa skolor kan du ansöka om en plats. Studenter på dessa skolor kan delta på CORKSCREW och har möjligheten att fördjupa sig och utveckla sina drömmar inom entreprenörskap. Dessa partnerskolor är IHM Business School, YrkesAkademin och Frans Schartau Handelsinstitut.

IHM Business School

Institutet för Högre Marknadsföring (IHM) är en Yrkeshögskola som har fokus på marknadsföring, försäljning, ledarskap, ekonomi och affärsutveckling. Skolan har lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö och lägger stor vikt i att hitta nya vägar för att stärka konkurrenskraften i svenskt näringsliv. IHM låter sina utbildningar formas efter omvärlden för att kunna erbjuda sina studenter affärsutbildningar och samarbeten som är till användning både direkt och i framtiden.

YrkesAkademin

YrkesAkademin (YA) är en Yrkeshögskola som har utbildningar inom bland annat transport, entreprenad, industri, teknik och serviceyrken. Alla utbildningar har en blandning av teoretiska kunskaper som varvas med praktiska färdigheter för att koppla till arbetslivet. De har ett nära samarbete med företag i de branscher de utbildar inom, det gör även att de LIA-perioder som studenterna har ger dem möjligheter att under handledning vidareutveckla sina kunskaper från skolan. Studenterna får lära sig yrket praktiskt i en verklig miljö och pröva på yrkesrollen, vilket ger dem erfarenhet och kunskap när de sedan ska ut och börja jobba efter examen.

Frans Schartau Handelsinstitut

Frans Schartaus Handelsinstitut är en Yrkeshögskola med ett brett utbud av utbildningar inom ekonomi, försäljning, hälso- och sjukvård samt besöksnäring. Skolan har sina lokaler i Stockholm och har nära kontakt med arbetslivet. Schartaus lägger stort vikt på omtanke, öppenhet, jämställdhet, mångfald och hållbar utveckling bland deras utbildningar och studenter och lärares inställningar mot varandra. Lärarna på Frans Schartau har relevant erfarenhet, ett pedagogiskt förhållningssätt till deras undervisning och ett stort kontaktnät inom näringslivet. Deras mål är att efter examen har studenterna rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.

Utbildningar

I samarbete med CORKSCREW och Erasmus+ erbjuder Blueberry följande kurser:

  • Specialiserad 4 veckors utbildning.

Du kan läsa mer om utbildningen här.

Spana in CORKSCREW Thinking i sociala medier

Instagram
Facebook
Twitter

Exeter, Devon, mycket mycket mysig liten stad med underbar mat och underbara barer. Skulle jämföra den till Uppsala då man kan promenera genom hela staden och inte behöver använda sig av bussar.

– Zuzanna W, 4 veckor

Studera i Exeter

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ida Dahl, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan