de montfort university dmu leicester campus

Utbildningar

Utbildningar på De Montfort University

I samarbete med De Montfort University erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera en eller två terminer Study Abroad, ett Foundation Year, Bachelor eller Master Degree. DMU är mycket kända för till exempel Fashion, Business, International Relations, Psychology, Technology och Visual and Performing Arts. De har över 400 program på kandidatnivå (Undergraduate level) och Masternivå (Postgraduate level). Du kan även börja med ett förberedelseprogram om du inte kommer in direkt på utbildningen. Efter avklarad kurs får du en garanterad plats på utbildningsprogrammet.

Study Abroad – 1 år

På De Montfort University kan du ta ett Study Abroad under ett år om du är inskriven på ett svenskt universitet/högskola och har studerat där i minst ett år. Inom några ämnen kan du välja att studera endast en termin. Du väljer då en av skolan Bachelors och läser samma kurser som studenter i de året på den Bachelor. Du kan välja att studera kurser inom någon av dessa fakulteter. Fråga oss så berättar vi mer!

Läs mer om datum och pris här.

International Year Zero – 1 år

Om du ligger en bit ifrån antagningspoängen kan du ha chansen att bli accepterad till detta program. Du går ett extra år för att få en Bachelor’s Degree. Alltså kommer din totala studielängd bli 4 år. Om du klarar detta år får du gå vidare till vald Bachelor. Utbildningen erbjuds inom Art and Design, Business and Law, Engineering and Computing, Life Sciences/ Psychology, Media och Pharmacy. Notera att detta basår inte är CSN-berättigat.

Läs mer här om International Year Zero.
Läs mer om datum och pris här.

International First Year – 1 år

Om du ligger rätt nära de vanliga antagningspoängen kan du ha chansen att bli accepterad till detta program. Det byter ut det vanliga första året på utbildningen och erbjuds inom två grenar: Business & Management och Engineering & Computing. Programmet är något mer generellt så att du kan välja mellan olika program i varje gren så som marketing. Fördelen med detta program är att klasserna är mindre och att man får extra hjälp samt att du inte läser något extra utan hoppar direkt in på år två av den kandidatexamen som du valt efteråt. Detta program är CSN- berättigat och har två starter varje år i januari och oktober.

Läs mer här om International First Year.
Läs mer om datum och pris här.

Bachelor Degrees – 3 år

De Montford University erbjuder en mängd spännande och eftertraktade Bachelorutbildningar på 3 år. Du har exempelvis chans att välja mellan följande områden:

 • Architecture
 • Business
 • Fashion
 • International Relations
 • Psychology
 • Visual and Performing Arts
 • Technology

Läs mer om Bachelorutbildningarna här.
Läs mer om datum och pris här.

Top up – 1 år

Det har blivit väldigt populärt bland svenska studenter (t ex IHM Business School) att endast gå sista året av skolans Bachelor Degrees som egentligen är 3 år långa. Det här är möjligt eftersom De Montfort University låter dig göra en ”Top-up” inom Business Administration och Fashion Management . Det innebär att du får tillgodoräkna dina tidigare studier från exempelvis KY/YH. Efter bara 1 år på De Montfort University kan du alltså gå ut med en attraktiv kandidatexamen utöver din tidigare utbildning.

Läs mer om Business administration and management här. 
Läs mer om Fashion management här.

Master Degrees – 1 år

För dig som redan har en universitetsexamen erbjuder De Montfort också en mängd ettåriga masterutbildningar inom t.ex.

 • Accounting and Finance
 • Arts
 • Fashion
 • Health Psychology
 • History
 • Information Systems
 • International Business and Human Resource Management
 • Politics

Läs mer om en Master här.
Läs mer om datum och pris här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan