Plugga till kock på Le Cordon Bleu i London på blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på Le Cordon Bleu

I samarbete med Le Cordon Bleu erbjuder Blueberry flera olika diplomkurser, Diplôme de Cuisine ger dig utmärkta kunskaper om det franska klassiska köket och Diplôme de Pâtisserie som gör dig till expert på bakverk och vackra desserter. Du kan studera båda diplomen om du vill, samtidigt eller en i taget. Då får du Le Grand Diplôme vilket är ett av de finaste och mest eftertraktade diplomen i den kulinariska världen. För diplomkurserna Cuisine och Pâtisserie kan du (delvis) söka studiemedel från CSN. Dessutom finns det flera kurser att studera bland annat diplomkursen Diplôme de Boulangerie på Le Cordon Bleu, här kan du se lite mer om vad de har att erbjuda.

Diplôme de Cuisine – 6 till 9 månader

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor. Detta diplom utdelas till de studenter som gått alla tre nivåerna inom Diplôme de Cuisine. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med fokus på olika tekniker och metoder för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

Diplôme de Pâtisserie – 6 till 9 månader

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor. Detta diplom utdelas till de studenter som går alla tre nivåerna inom Diplôme de Pâtisserie. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med olika tekniker och metoder i fokus för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

Diplôme de Boulangerie – 6 månader inkl. 2 månaders praktik

Detta bageridiplom utdelas till de studenter som går alla tre nivåerna inom Diplôme de Boulangerie. I utbildningens 6 månader ingår också 2 månaders praktik.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

Le Grande Diplôme

Detta diplom delas ut till studenter som har tagit både Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie. Diplomet är skolans tyngsta och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna i fransk matlagningsteknik. Du kan läsa diplomen Cuisine och Pâtisserie samtidigt eller individuellt. Detta diplom kan du ansöka om CSN för.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

Diploma in Wine, Gastronomy and Management – 6 månader

I detta diplom som är två terminer långt (6 månader) har du chansen att bli expert på viner! Provsmaka över 500 internationella viner, besök på vingårdar och lyssna på duktiga gästföreläsare. Under första terminen av detta diplom läser du Wine and Gastronomy och under andra terminen Wine and Management. Det finns även möjlighet till praktik.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

Certificate in Wine and Beverage Studies – 3 månader

I detta certifikat som är en termin långt har du chansen att börja bli expert på viner! Provsmaka viner från hela världen och även andra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker så som öl, cider, sprit, cocktails, kaffe, te och sake. Den här utbildningen har som fokus att utbilda personer som är intresserade av drycker och vill bygga sin egen förståelse för sambandet mellan dryck och mat, oavsett om det är för privat eller proffesionellt bruk. Detta certifikat är även tänkt som en förberedelse för de studenter som är intresserade av att studera Diploma in Wine, Gastronomy and Management.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

NYHET 2020! Diploma in Plant-Based Culinary Arts – 3 månader

Detta nya diplom som kommer under 2020 är utformat för att ge studenter en specialiserad kulinarisk utbildning inom vegetariska och veganska rätter. Utbilda dig i konsten att skapa nya och innovativa rätter uteslutande från växter, få ett kreativt register med produktkunskaper, färdigheter och recept för den växande marknaden. Inom programmet kommer studenterna att utforska det breda sortimentet av grönsaker, frukt, nötter, frön och korn, samt få expertkunskaper om ingrediens varianter och innovativa kulinariska användningsområden.

Läs mer om kursen här.
Datum & priser hittar du här.

Enstaka kurser

Observera att du även kan gå de olika nivåerna separat inom respektive diplomkurs, exempelvis kan du enbart gå kurserna Basic Cuisine och Basic Pâtisserie, det enda som gäller är att hålla sig till de olika nivåerna, du kan exempelvis inte gå bara Superior Pâtisserie om du inte gått de två föregående nivåerna inom Diplôme de Pâtisserie.

Läs mer om de olika kurserna här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan