Studera i England Solent University på blueberry.nu

Studera i England - Studera i Southampton

Solent University

Studera på Solent University

Solent University ligger i hjärtat av studentstaden Southampton som ligger på sydkusten och är en av Englands viktigaste hamnstäder. Det här är ett supermodernt, kreativt, yrkesinriktat och innovativt universitet med ett brett kursutbud. Solent University är ett nytänkande universitet – vilket speglar både programmen och det otroligt fina campusets helhet. På Solent University har en ny rektor tillsatts – Theo Paphitis, känd som en av drakarna i British Dragon Den. Hans bakrund inom företagande, start-ups och entreprenörskap gör honom idealisk för Solent University och han är även en stor inspirationskälla för studenterna.

Universitetet är känt för sina utbildningar inom bland annat Tourism, Fitness & Personal Training, Music & Performance och Fashion. Självklart har universitetet också några av världens bästa sjöfartsutbildningar med tanke på Southamptons position som ledande hamnstad. Till exempel handlar det om Shipping, Maritime Business och Superyacht Design. Utbildningarna här är prisvärda och skräddarsydda för att ge jobb direkt.

 

4 skäl att studera på Solent University

  • Mycket populära & prisvärda utbildningar och kurser inom bland annat Fitness & Personal Training och Fashion. Internationellt välkända sjöfartsutbildningar.
  • Erbjuder Music & Performance med fantastiska replokaler och 9 inspelningsstudios.
  • Supermodernt och fint campus med mycket nytänk.
  • Southampton är en trevlig studentstad med aktiviteter året om.

Perfekt läge i charmiga Southampton

1 timme och 20 minuter med tåg från London ligger Southampton – en pulserande och historisk stad beläget vid Englands södra kust. Solent University ligger mitt i centrum, omgivet av vackra gröna parker, restauranger, shopping, nattliv och en hel del andra aktiviteter. Du har till exempel inte så långt till St. Mary’s Stadium, hemmaarenan för stadens omåttligt populära fotbollslag Southampton Football Club.

Universitetet har sex studentboenden som ligger mycket nära varandra och endast några minuters gångavstånd till campusområdet. Läs mer om boende här.

Brett och innovativt kursutbud

Solent University har en uppsjö av ämnesområden – allt från mer traditionella ämnen som ekonomi, juridik och media till unika ämnen som Maritime Science Engineering, Audio Technology och Yacht Design. Universitetet har också fina faciliteter som till exempel mycket välutrustade inspelningsstudios för dig som studerar musik samt ett specialbyggt vattensportscentrum och modernt gym. Perfekt miljö att studera Fitness & Personal Training i, eller hur?

Här får du en virtuell rundtur på campus:

Studentservice

Att resa till universitetet första gången kan kännas lite oroligt när man inte känner sitt nya hemland ännu. Solent erbjuder kostnadsfri upphämtning från flygplatsen för alla internationella studenter som anländer till Gatwick eller Heathrow. Det ger dig chans att träffa andra nya studenter och få vänner redan på väg till ditt boende. För att du som internationell student ska få möjlighet att bekanta dig med skolan, lärarna och andra internationella studenter, ordnas även en introduktionsvecka innan studierna börjar. Solent arrangerar då en rad roliga välkomstaktiviteter för att du ska känna dig precis som hemma.

Studentstöd och engagerade studentföreningar

Studentföreningarna är många, en av dem är Students’ Union som är skapad av skolans studenter för skolans studenter. Om du behöver en paus från läroböckerna är du varmt välkommen att besöka Students’ Union som driver ett café och en bar. På skolan finner du också The Student Hub – en förening på skolan som hjälper studenter att övervinna personliga, liksom akademiska utmaningar. Southampton Solent University förser studenter med full tillgång till all form av studentsupport, såsom yrkesvägledning, studieteknik och specialiserad rådgivning.

Här kan du läsa mer om skolans community commitment och här kan du läsa mer om Students’ Union.

Utbildningar på Solent University

I samarbete med Solent University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Top Up för dig som t.ex. tidigare studerat på YH/KY – 1 till 2,5 år.
  • Undergraduate Studies – 3 till 4 år.
  • Postgraduate Studies – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Solent University.

Spana in Solent University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Southampton är riktigt bra, lagom stor stad med mycket studenter så det är mycket folk som är i samma sits som en själv.

– Fredrik D, Bachelor of Sport Marketing

Jag säger bara åk! Du kommer inte ångra dig. Jämför man för och nackdelar så väger fördelarna tusen gånger mer.

– Jens N, Bachelor of Science in Marketing

Läs studentberättelsen här!

Skolan erbjuder det bästa i England inom det jag studerar, vilket är Football Studies…allt man kan förvänta sig plus lite till.

– Carl S, Bachelor of Football Studies

Studera i Southampton

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan