England - Southampton

Southampton Solent University

Studera på Southampton Solent University

Southampton Solent University ligger i hjärtat av studentstaden Southampton på sydkusten, en av Englands viktigaste hamnstäder. Det här är ett supermodernt, kreativt, yrkesinriktat och innovativt universitet med ett riktigt bra kursutbud. På Southampton Solent University tänker man nytt hela tiden och det märker du både på programmen som erbjuds och på det otroligt fina campuset som imponerar. Bland annat är universitetet känt för sina utbildningar inom Tourism, Fitness & Personal Training, Music & Performance och Fashion (till exempel design, marknadsföring, journalistik och foto).

Självklart har man också några av världens bästa sjöfartsutbildningar med tanke på Southamptons position som ledande hamnstad. Till exempel handlar det om Shipping, Maritime Business och Superyacht Design.

Utbildningarna här är både riktigt prisvärda och skräddarsydda för att ge jobb direkt.

Southampton Solent University logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Southampton Solent University

  • Mycket populära & prisvärda utbildningar och kurser inom bland annat Fitness & Personal Training och Fashion. Internationellt välkända sjöfartsutbildningar.
  • Erbjuder Music & Performance med fantastiska replokaler och 9 inspelningsstudios.
  • Supermodernt och fint campus med mycket nytänk.
  • Southampton är en trevlig studentstad med aktiviteter året om.

Perfekt läge i charmiga Southampton

1 timme och 20 minuter med tåg från London ligger Southampton – en pulserande och historisk stad beläget vid Englands södra kust. Southampton Solent University ligger mitt i centrum, omgivet av vackra gröna parker, restauranger, shopping, nattliv och en hel del andra aktiviteter. Du har till exempel inte så långt till St. Mary’s Stadium, hemmaarenan för stadens omåttligt populära fotbollslag Southampton Football Club.

Universitetet har sex studentboenden som ligger mycket nära varandra och endast några minuters gångavstånd till campusområdet.
Läs mer om boende här.

Brett och innovativt kursutbud

Southampton Solent University har en uppsjö av ämnesområden – allt från mer traditionella ämnen som ekonomi, juridik och media till unika ämnen som Maritime Science Engineering, Audio Technology och Yacht Design. Universitetet har också fina faciliteter som till exempel mycket välutrustade inspelningsstudios för dig som studerar musik samt ett specialbyggt vattensportscentrum och modernt gym. Perfekt miljö att studera Fitness & Personal Training i, eller hur?

Här får du en virtuell rundtur på campus:

Studentstöd och engagerade studentföreningar

Studentföreningarna är många, en av dem är Students’ Union som är skapad av skolans studenter för skolans studenter. Om du behöver en paus från läroböckerna är du varmt välkommen att besöka Students’ Union som driver ett café och en bar. På skolan finner du också The Student Hub – en förening på skolan som hjälper studenter att övervinna personliga, liksom akademiska utmaningar. Southampton Solent University förser studenter med full tillgång till all form av studentsupport, såsom yrkesvägledning, studieteknik och specialiserad rådgivning. För att du som internationell student ska få möjlighet att bekanta dig med skolan, lärarna och andra internationella studenter, ordnas en introduktionsvecka innan studierna börjar.

Här kan du läsa mer om skolans community commitment och här kan du läsa mer om Students’ Union.

Utbildningar på Southampton Solent University

I samarbete med Southampton Solent University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Top Up för dig som t.ex. tidigare studerat på YH/KY – 1 till 2,5 år.
  • Undergraduate Studies – 3 till 4 år.
  • Postgraduate Studies – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Southampton Solent University.

Spana in Southampton Solent University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

 

Southampton

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Jennifer Lindholm, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan