Studera i Southampton

Studera utomlands i Southampton

Southampton i England är en charmig hamnstad på sydkusten 1 timme och 20 minuter med tåg från London. I och runt staden bor det nästan 900 000 invånare men på senare år har Southampton och grannstaden Portsmouth nästan växt ihop och bildat storstadsområdet South Hampshire med 1,5 miljoner invånare.

I Southampton stortrivs studenterna eftersom människorna är trevliga och utbudet av mysiga pubar, evenemang och sport är väldigt stort. Laget i allas hjärtan är klassiska Premier League-klubben Southampton Football Club som spelar sina hemmamatcher på trevliga St. Mary’s Stadium. Det är inte heller långt till riktigt fina stränder längs sydkusten utanför staden, till exempel vid närliggande Bournemouth eller Brighton.

I Southampton hittar du medeltida borgar och murar och massor av museer. Det var från Southampton som Titanic seglade av på sin jungfrufärd mot New York och det här får du veta allt om på SeaCity Museum. Men trots att Southampton är en sån utpräglad hamnstad så var det faktiskt också här det legendariska stridsplanet Spitfire skapades under andra världskriget. Se riktiga Spitfires och lär dig allt värt att veta på Solent Sky Museum.

Med hjälp av Blueberry kan du studera på moderna och innovativa Solent University. Bland annat har de välkända utbildningar inom Shipping och logistik på grund av läget vid en av Englands största hamnar. Dessutom har de mycket bra utbildningar inom Fitness, PT & Sport samt Music & Performance.

College & Universitet

Studera i Southampton - Blueberrys utbud av skolor