Studera Design & Mode i Milano i Italien på IED på blueberry.nu

Ansökan

Ansökan till Istituto Europeo di Design

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Istituto Europeo di Design ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med C eller mer i engelska 5 och 6.

Många utbildningar börjar från grunden men går sedan snabbt upp på en högre nivå. Du kommer dock att ha nytta av alla förkunskaper du har inom design då många av utbildningarna håller ett ganska högt tempo. En del studenter rekommenderar t.ex. att man har förkunskaper inom teknisk ritning (inredning) eller modeskissning (fashion).

För utbildningar som är kopplade till IED:s partneruniversitet Westminister University behöver du även göra ett IELTS-test.

Bra att veta

  • För Bachelorutbildningarna kommer du få skriva ett motivationsbrev som är 500-600 ord. Ska du studera Fashion Design kan du även få skicka in en mindre portfolio om 8-10 arbeten, det är dock inget krav.
  • För Bachelor (Honours) i Fashion Marketing & Communication krävs även ett IELTS-test med ett resultat på minst 6.0.

För att bli antagen till utbildningen du valt tittar vi och IED tillsammans på helheten, t.ex. betyg och portfolio.

Sista ansökningsdatum

Vi rekommenderar dig att vara ute i god då antalet platser är begränsade och det tar lite tid att ordna allt med CSN. Det är svårt att säga något exakt datum, men en bra tumregel är att du söker så fort du är säker på att du vill gå utbildningen. För att vara säker på att få en plats bör du ansöka ca ett halvår innan kursstart. Du ska dock vara medveten om att du inte kan få tillbaka anmälningsavgiften om du sökt och blivit antagen och sedan ångrar dig.

Anmälningsavgift

När du fått antagningsbeskedet från skolan måste du betala in 1800 EUR (ca 20 300 SEK) i anmälningsavgift till skolan för att bekräfta din plats. Anmälningsavgiften (1800 EUR) är en del av den totala kursavgiften. IED:s officiella anmälningsavgifter är högre, mellan 2350 EUR (ca 26 500 SEK) och 3000 EUR (ca 33 800 SEK). Vi har förhandlat ned anmälningsavgiften för våra studenter till 1800. Totalpriset är dock detsamma förutom på de ettåriga kurserna där våra studenter får 1000 EUR (ca 11 300 SEK) i rabatt.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till skolan.

Ansökan till Blueberry

Genom att fylla i ansökningsformuläret nedan påbörjar du en ansökan till skolan via oss. Vill du ställa en fråga eller boka en gratis studierådgivning, klicka här! Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.

  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy