Studera i Italien - Studera i Florens

Istituto Lorenzo de’ Medici

Studera på Istituto Lorenzo de’ Medici

Istituto Lorenzo de’ Medici (LdM) anses av många vara den mest kända art- och designskolan i Florens. Lorenzo de’ Medici har funnits i över 30 år och erbjuder designstudier inom bland annat Fashion Design, Fine Arts, Graphic Arts, Jewellery Design, Interior Design och Furniture Design (möbeldesign). Du kan även studera Creative Arts som till exempel Dance, Film, Photography samt Sculpture and Ceramics. Dessutom erbjuder skolan Liberal Arts, Social Sciences och Sciences.

Skolan erbjuder praktiska Certificate Programs och Professional Certificate Programs på 1-2 år som förbereder dig mycket väl för yrkeslivet. Du kan sen bygga vidare på ditt certificate och tillgodoräkna dig de år du redan läst i en Bachelor utbildning på totalt 4 år. Du kan också läsa fristående kurser i 1-2 terminer som Study Abroad- student.

4 skäl att studera på Istituto Lorenzo de’ Medici

  • Skolan har gott rykte och ger dig ett försprång när du vill söka jobb inom Design och Arts.
  • Praktiska, kreativa utbildningar som snabbt ger stora resultat.
  • Chans att förbättra både engelska och italienska språket samtidigt.
  • Du studerar i hjärtat av Florens.

Internationellt erkänd konst- och designskola

Lorenzo de’ Medici är en internationellt erkänd konst-, design- och Creative Arts-skola. Man har samarbete med såväl University of Florence som Marist College i USA. Totalt studerar drygt 1 000 studenter på LdM:s olika program.

Här samarbetar studenter från de olika ämnesinriktningarna i projekt som förbereder studenterna för verkliga utmaningar som till exempel designers, inredningsarkitekter och fotografer står inför. Just de praktiska och yrkesinriktade inslagen är utmärkande för Lorenzo de’ Medici.

Mycket fritidsaktiviteter

Har du en förkärlek till konst? Vill du lära dig att laga mat? Är du sugen på att träna fotboll? Lorenzo de Medici erbjuder en mängd olika sätt för studenter att engagera sig i studentföreningar och organisationer, dagliga sportaktiviteter och kulturella aktiviteter samt gästföreläsningar och filmvisningar. En utbildning på LdM är en upplevelse som ingen annan: kosmopolitisk, levande och rik på mat, språk, konst och kultur.

Här kan du läsa vad tidigare studenter säger om skolan.

Utbildningar LdM

I samarbete med Lorenzo de Medici erbjuder Blueberry studenter möjligheter att studera:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Certificate Programs och Professional Certificate Programs – 1 till 2 år.
  • Bachelor’s Degree – 4 år (du kan endast studera detta när du redan har ett certificate från Lorenzo de’ Medici).

Läs mer om utbildningarna på Lorenzo de’ Medici Design.

Spana in Lorenzo de’ Medici i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Det kändes enkelt med Blueberry. De kunde hjälpa mig med att översätta mina betyg, skicka alla dokument till skolan och svara på de frågor jag hade.

– Paulina, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Jag är oerhört nöjd! Kurserna är kompakta och innehållsrika, lärarna väldigt kunniga och lokalerna väldigt fina. Sen är ju såklart Florens som stad oerhört fin inspiration under studierna.

– Ida K, Study Abroad

Alla kurser var bra på sitt sätt så det är många jag kan rekommendera, men möbeldesign var en mycket rolig kurs där man verkligen utvecklade sin kreativitet!

– Sandra B, Certificate in Interior Design

Läs studentberättelsen här!

Studera i Florens

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Florens i Italien på blueberry.nu

Studera i Italien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan