Italien - Piemonte

University of Gastronomic Sciences

Studera på University of Gastronomic Sciences

Nyhet för alla finsmakare och matlagningsfantaster! Nu kan du studera utbildningar inom gastronomi på University of Gastronomic Sciences i Italien. Detta unika universitet bildades 2004 av Carlo Petrini ,grundaren av The Slow Food Movement. Skolan fokuserar på ekologisk och hållbar matlagning i världsklass. Här kan du studera gastronomisk produktion, distribution, marknadsföring och kommunikation. Du får de kunskaper och färdigheter du behöver för en lyckad karriär i branschen.

University of Gastronomic Sciences är beläget i Pollenzo i regionen Piemonte i norra Italien, några mil söder om miljonstaden Turin. Piemonte, som har både alper, vackert böljande landskap och medelhavspärlor är känt för sin sofistikerade matkultur och sina fina viner. En perfekt miljö för gastronomer med andra ord!

 

University of Gastronomic Sciences logo

4 skäl att studera på University of Gastronomic Sciences

 • Unik gastronomiskola i en region med stark matkultur och många lokala producenter.
 • Moderna faciliteter med den senaste tekniken men i en historisk miljö.
 • Skolan har en egen restaurang och grönsaksträdgård.
 • Lokala och internationella studieresor samt möjlighet till internship under utbildningen.

Proffessionell aktör inom gastronomi

The University of Gastronomic Sciences (UNISG) grundades 2004 och är en professionell aktör inom gastronomi. Det finns många definitioner av vad en gastronom är. Så här beskriver skolan det själva: ”The practice or art of choosing, cooking and eating good food.”

Tidigare studenter arbetar idag inom produktion, distribution, marknadsföring och kommunikation av livsmedel som är “good, clean and fair”.

Campus som både är modernt och historisk

Skolan ligger i den lilla staden Pollenzo i kommunen Bra i Piemonte. Campuset var tidigare kunglig mark och de ståtliga byggnaderna har renoverats och försetts med den senaste tekniken för att studenterna ska kunna utveckla tekniker inom hantverksmässig och industriell matframställning. Man har även skapat ett internationellt forsknings- och utbildningscenter för de som arbetar med att förnya odlingsmetoder, skydda den biologiska mångfalden och bygga en organisk relation mellan gastronomi och jordbruksvetenskap.

Till campuset hör en egen ekologisk grönsaksträdgård som också inkluderar experimentella odlingsområden. Skolan har en egen restaurang men samarbetar även med olika hotell där studenterna får hjälpa till.

Skolan har även en egen nättidning där man kan ta del av vad som händer på skolan.

Studieresor ingår i utbildningen

Studenterna på University of Gastronomic Sciences har möjlighet att kombinera teori och praktik genom studieresor. Under dessa resor får du som student chansen att inhämta praktisk kunskap om olika matkulturer och produktionstekniker. De inkluderar bland annat:

 • Akademiska lektioner med lokala lärare, historiker och experter inom området.
 • Besök hos producenter, företag, restauranger och andra organisationer.
 • Praktiska workshops med kockar och krögare.
 • Kulturella turer för att upptäcka regionen.
 • Besök på lokala marknader.

Man delar in resorna i två olika delar. Tematiska studieresor är inriktade på specifika produkter som olja, kaffe, pasta och ost. Regionala studieresor ger studenterna chansen att upptäcka olika matkulturer genom att resa runt bland olika regioner. Tidigare resor har gått till bland annat Spanien, Frankrike, Storbritannien, Indien, Mexiko, Ecuador, Kanada, Japan och Kenya.

Utbildningar på University of Gastronomic Sciences

I samarbete med University of Gastronomic Sciences erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Bachelor’s Degree – 3 år.
 • Master’s Degree – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna här.

Spana in University of Gastronomic Sciences i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Piemonte

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Italien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Jennifer Lindholm, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan