Japan - Tokyo

Waseda University

Studera på Waseda University

Waseda University i Tokyo är ett av Japans allra högst rankade universitet och många tidigare Waseda-studenter återfinns i ledarskiktet i Japan. Bland annat har 8 tidigare japanska premiärministrar studerat här. Även den populäre författaren Haruki Murakami är en tidigare Waseda-student. Tusentals japaner kämpar varje år för att ta sig in på Waseda University och för en japan innebär studier på Waseda en nyckel till en framtida karriär.

Waseda grundades 1882 och här läser över 50 000 studenter. Waseda har samarbeten med världsledande universitet som Yale i USA och University of Cambridge i England. Många kända personer har varit gästföreläsare på Waseda, såsom Albert Einstein och Robert Kennedy.

Nu kan även du som svensk studera på detta välrenommerade universitet. Du kan studera 4-åriga kandidatprogram på engelska. Upplev den fascinerande japanska kulturen och lär dig språket samtidigt som du får en hett eftertraktad examen från Waseda University.  Har du planer på en framtida karriär i Japan väger dessutom en examen från Waseda mycket tungt.

 

4 skäl att studera på Waseda University i Tokyo

  • Ett av Japans mest prestigefyllda och högst rankade universitet.
  • 4-åriga kandidatutbildningar på engelska som väger tungt på CV:t.
  • Du får även lära dig japanska som en del av utbildningen.
  • Centralt läge i Tokyo nära Takadanobaba och Shinjuku.

Välutrustade campus med centralt läge

Waseda University har 4 olika campus i Tokyo varav 3 av dem ligger vid det välkända och populära studentområdet Takadanobaba i nordvästra centrala Tokyo innanför ringlinjen Yamanote line. Wasedas huvudcampus ligger bara ca 10 minuter bort från Takadanobaba med tunnelbanans Tozai Line och ca 20 minuter från Shinjuku med tunnelbanans Tozai Line och JR Yamanote Line. I området hittar du förutom Waseda ett antal andra skolor så vill du ta del av japanskt studentliv kan det knappt bli bättre.

Som student på Waseda får du tillgång till universitetets datasalar, akademiska rådgivning, bibliotek och mycket annat som du hittar på campus. På skolans Career Center kan du få hjälp och vägledning mot kommande jobbmöjligheter och det väntande arbetslivet. Du får även chans att uppleva den japanska kulturen, det japanska studentlivet och staden genom alla de evenemang, workshops, event och utflykter som anordnas. För att ytterligare ta del av det japanska studentlivet kan du gå med i någon av alla studentklubbar.

Utbildningar Waseda University

Tidigare har studier på Waseda varit svåråtkomliga för oss utländska studenter då vi har behövt bemästra både japanska och klara av de tuffa japanska inträdesproven. I och med att Waseda numera erbjuder hela universitetsprogram på engelska har helt nya möjligheter till att få ta del av Wasedas värld öppnats upp. Som student på Wasedas engelska universitetsprogram behöver du inga förkunskaper i japanska och kan studera japanska på nybörjarnivå. På de engelska programmen ingår även japanskaundervisning som är en obligatorisk del av studierna. Du har med andra ord goda chanser att lära dig japanska under din studietid även om dina studier fokuserar på ett annat ämne.

Waseda erbjuder 4-åriga Bachelorutbildningar på engelska. Majoriteten av studenterna på dessa utbildnignar är från Japan så du kommer få gott om japanska vänner. Dessutom studerar ett ca 50-tal olika andra nationaliteter här så du kommer kunna lära dig mycket om andra länder och kulturer utöver den japanska. Det stora antalet nationaliteter på universitetet innebär också att du kan knyta kontakter runt hela världen inför ett kommande arbetsliv.

Under din studietid finns möjlighet till praktik och utbytesstudier i ett annat land än Japan.

Läs mer om utbildningarna på Waseda University.

Spana in Waseda University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Tokyo

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Japan

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer