Kanada - Vancouver

University of British Columbia

Studera på University of British Columbia

Åk till University of British Columbia (UBC) med Blueberry och plugga utomlands på Kanadas bästa universitet och ett av de främsta universiteten i världen! År 2016 hamnade de på plats 36 i Times Higher Education Ranking och på plats 34 på ARWU – Shanghai Jiao Tong University Ranking. Universitet kan stoltsera med sina sju nobelpristagare och den populära kanadensiske premiärministern Justin Trudeau har också studerat här. Dessutom är det inte mindre än 43 elitidrottare som tävlade i de olympiska spelen i Rio 2016 som har en examen från UBC.

 

University of British Columbia logo

4 skäl att studera på UBC

  • Studera på Kanadas bästa universitet som är rankad bland de 40 bästa i världen och som har sju nobelpristagare.
  • Bo i en stad som är topp 3 i världen när det gäller livskvalité.
  • Kombinera vacker natur med pulserande stadsliv.
  • Ta chansen att gå med i universitetets egen Quidditch-klubb och känn dig som Harry Potter.

Kombinera naturupplevelser och outdoor-aktiviteter med pulserande stadsliv

UBC har ca 60 000 studenter som studerar på ett stort campus i Vancouver och ett mindre i Kelowna (UBC Okanagan Campus). Vill du plugga engineering eller business kommer du troligen att göra det på Okanagan Campus som har 8000 studenter, med nära till det gröna och mycket roliga outdoor-aktiviteter. Campuset ligger i staden Kelowna, ca 4 timmar från Vancouver med bil och 1 timma med flyg. Här finns Kanadas bästa vindistrikt och många turister kommer på grund av det fina vädret. Kelowna är också känd som “Silicon Valley of the North” eftersom det finns mer än 500 olika tech-företag i staden.

De flesta utbildningar finns på UBC:s Vancouver campus, som är beläget i en helt underbar stad. Vancouver har blivit rankad topp 3 i världen med högst livskvalité och det märks! Mer pulserande stadsliv och kultur får man leta efter! Det stora campuset är omgivet av Stilla havet och även om det bara ligger 30 minuter från stan är det aldrig långt från naturen och aktiviteter som klättring, vandringsleder och skidåkning. En perfekt kombination helt enkelt! Du finner flera sjukhus, en polisstation, en olympisk ishockeyarena, flera museer och trädgårdar på campusområdet.

Utbildningar

I samarbete med University of British Columbia erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.

Läs mer om utbildningarna på UBC här!

Följ University of British Columbia i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan