Boende

Boende på Vancouver Island University

Traditional Housing

Detta alternativ påminner om studentkorridor i Sverige. Här bor du i korridor med eget rum och delar badrum med en annan student. Mellan 30-40 studenter bor på varje våning och ni delar kök samt gemensamma ytor. Ett populärt alternativ hos universitetets förstaårsstudenter.

Apartment Style Residence

Här delar du en lägenhet tillsammans med tre andra studenter. Lägenheterna är möblerade och har två badrum, kök och vardagsrum. Det finns WiFi och vanligtvis är det två tjejer och två killar i varje om inte annat specificeras i ansökan.

20 Bed Housing

Varje hus har 20 stycken sovrum där varje student har ett eget. Två personer delar på varje badrum, resten av huset är allmänna ytor. Perfekt om du vill bo med andra men ha eget sovrum. Alla har tillgång till fritt WiFi och i rummen finns säng, skrivbord och garderob.

Bo utanför campus

VIU själva beskriver att det i Nanaimo finns relativt gott om boende att hyra och deras ”Off Campus Housing Office” hjälper studenter att hitta boende utanför universitetet. Mot en mindre avgift får du skriva upp ditt önskemål om boende på en hyresplattform.

Läs mer på boende på universitetets hemsida här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan