Boende

Boende på Hankuk University of Foreign Studies

HUFS har två campusboende att erbjuda sina studenter, både på och utanför campus. Global Campus ligger på campus och HUFS International Houses A & B ligger tre minuters promenad bort.

På Global Campus får internationella studenter dela rum två och två. I byggnaden finns det en lounge, ett litet bibliotek och en takträdgård, internet och AC ingår. Det finns inget kök, med däremot kommer rummen med kylskåp och lunch serveras dagligen i skolans cafeteria. För att bo här måste man följa vissa regler, bland annat får man inte komma hem efter midnatt. Om man bryter mot tillräckligt många regler riskerar man att förlora sitt rum, utan återbetalning för boendekostnaden.

Även på International Houses A & B delar man rum och internet samt AC ingår. Här har varje rum kök och tvättmaskin. I International House A bor endast kvinnor men International House B är öppet för både kvinnor och män.

Läs mer om HUFS studentboenden och priser här.

Det finns även möjlighet att hitta boende utanför campus men HUFS rekommenderar att du gör detta när du anlänt så att du kan se boendet och få skriva avtal på plats. Den största utmaningen kan vara att hitta ett kontrakt som är kortare än 12 månader.

Du kan hitta annonser för boenden på anslagstavlor på campus. Goshiwons (små rum för studenter) finns ofta för ett rimligt pris i närområdet. Ett annat alternativ är Airbnb, då du kan hitta kortare kontrakt. Detta kanske passar bäst för par, då par inte får bo tillsammans i studentrummen.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan