Utbildningar på Academy of Entrepreneurs

I samarbete med Academy of Entrepreneurs erbjuder Blueberrydig möjlighet att studera två Diplom program. Programmen bygger på varandra men kan även tas enskilt.

Diploma of Business

Diploma of Business har tagits fram baserat på en intervjuer med mer än tusen entreprenörer. Detta gjordes för att hitta rätt ämnen, placerade i rätt ordning för att kunna ge studenten bäst resultat och rätt verktyg för att antingen förverkliga sin egna företagside eller som att anställd arbeta i en kreativ och ledande roll på ett företag med utveckling i fokus.

På Academy of Entrepreneurs går studenten tillsammans med coachar och mentorer in på djupet inom samtliga åtta ämnen; Emotional Intelligence; Marketing; Numbers; Human Resources; Admin and Law; The Winning Pitch; Risks and Project Management. Studenterna får under studierna individuell och grupp coaching samt unika möjligheter att jobba med problemlösningar på uppdrag av multinationella företag.

Advanced Diploma of Business

Advanced Diploma of Business riktar sig till en entreprenör som önskar skala upp sitt företag, ta sina kunskaper inom företagande till en högre nivå eller för den som vill bygga vidare på sin intrapreneurs* bana eller ledarskapsroll inom olika företag.

*Intrapreneur är en person som har kreativ och ledande roll inom ett företag, identifierar problem och hittar lösningar.

Ett läsår är uppdelat i fyra delar där varje del är nio veckor. Mellan terminen har du 2-3 veckors ledigt och 8 veckors uppehåll från jul fram till slutet på februari då detta är Australiens sommartid och högsäsong.

Här är ett videoklipp från en cooperate challenge som AEs studenter gjorde på Marriott hotell

Arbeta under studierna

På ett Australienskt studentvisum har du rätt att arbeta deltid under terminerna och heltid under loven. Detta är ett perfekt tillfälle att eventuellt få lite insikt i en bransch du är intresserad av och även tjäna lite extra pengar att spendera i Sydney.

Kan jag söka till AE, vad krävs?

AE riktar sig både för dig som är nybörjare, utan arbetslivserfarenhet men med en känsla och intresse för entreprenörskap, men även till dig som har arbetat några år och kanske till och med har startat ett företag eller projekt och vill utveckla din produkt och kunskap i branschen.

Du behöver för att söka till AE vara minst 18 år och ha gått klart gymnasiet. AE lägger stor vikt vid att du har en personlighet som passar deras Team Spirit och håller därför i intervjuer som en del i ansökningsprocessen. Du behöver också ha tillgång till en Laptop och en Smartphone.

Vad gör studenter efter utbildningen på AE?

Beroende på din bakgrund och intresse väljer du vad just du vill fortsätta med efter du har tagit ditt diplom på AE. En del studenter startar företag redan under tiden de är studenter på Academy of Entrepreneurs som Francois från Frankrike, till exempel, som har gjort ett ’food-start up’ i form av ett creperie. Ett annat exempel är studenten Michael, från Nya Zealand. Han har under tio år drivit ett kaffe och te företag med en företagsmodell som bygger på hans egna tid. Efter att han började sina studier på AE så har han förändrat sin företagsmodell och profil och låter nu säljare köpa in sig hos hans företag som en franchise modell. Raimonda är en ny student hos AE och driver idag en social online platform, Instagram och blogg där hon hjälper folk att resa runt om i världen på en minimal budget. En annan student, Alejandro, från Colombia har studerat ett år hos AE och har byggt upp ett företag inom bilservice industrin.

Möjligheterna är oändliga och med hjälp av Academy of Entrepreneurs bestämmer du hur just din framtida arbetsplats ska se ut och verka. För mer inspiration kolla in och läs många coola och informativa blogginlägg här.