Boende

Boende på Universiti Putra Malaysia

Många studenter blir förvånade över hur pass billigt det är att bo i Malaysia. Här kan du leva ett gott liv till ett bra pris! UPM har alternativ både på och utanför campus för sina internationella studenter och för den som vill hitta eget boende är valmöjligheterna många.

On & off campus med UPM

UPM rekommenderar att du bokar boende hos dom i god tid, då det finns begränsade antal platser på deras campus.

On campus

På campus finns det möjlighet att bo på International Residential College. Här finns det TV-rum, datorsal, cafeteria och aktivitetsrum. Du väljer om du vill dela eller ha ett eget rum. Priserna varierar från 270-600 RM (cirka 600-1400 SEK) per månad, beroende om du delar rum eller ej och om du vill ha AC.

Ibnu Battuta House (International Transit House) är ett korttidsboende på campus för internationella studenter. Studenter får högst stanna i 11 månader. Här får du hyra rum i en fullt möblerad lägenhet för 250 RM per vecka (cirka 600 SEK).

Off campus

Off campus kan du bo på Taman Desaminium Apartment, endast 15 min med buss från campus. UPM har dagligen bussar som går till och från campus med 30 minuters mellanrum. Kostnaden ligger på 500-650 RM (cirka 1100-1500 SEK) per månad.

Här kan du läsa mer om UPM:s boendealternativ.

Från lägenheter till Airbnb

För den som vill hitta eget boende rekommenderar vi att du söker på plats. Det kan vara svårt är att hitta ett bostadskontrakt som är kortare än 6 månader, även om det är mycket möjligt att hitta ett om man letar ordentligt – bland annat finns det boenden där du kan betala per dag. Se till att vara aktiv online och att ha ögonen öppna för skyltar om lediga boenden.

På Airbnb finner du många alternativ för bra priser, och det är inte ovanligt att du hittar rum med pool eller gym! Ett billigt alternativ kan vara att gå ihop flera studenter och dela på ett boende via Airbnb.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan