Studera utomlands i Amsterdam på VU.

Studera i Nederländerna - Studera i Amsterdam

Vrije Universiteit

Studera på Vrije Universiteit i Amsterdam

Vrije Universiteit (VU) har sitt hem i trevliga Amsterdam, i Nederländerna. På universitet studerar ca 25 000 studenter varav 3500 studenter är internationella. Universitetet ligger i världens topp 100 universitet när det kommer till forskning enligt Shanghai ranking. Totalt har Vrije Universiteit 11 fakulteter inom allt från Behavioural & Movement Sciences till Business, Humanities och Law.

Universitetet ligger i Amsterdams sydliga affärsdistrikt, en mångkulturell och kreativ miljö, bara 15 minuter från Amsterdams centrum med cykel. Vrije Universiteit har ett eget sportcenter med nya faciliteter, många typer av fitnessklasser och ett gym.

Studera utomlands på Vrije Universiteit i Amsterdam, Nederländerna.

4 skäl att studera på Vrije Universiteit i Amsterdam

  • Nytt universitet hos Blueberry sommaren 2019!
  • Topp 100 i världen gällande forskning enligt Shanghai ranking 2018.
  • Studera i vackra Amsterdam, i Nederländerna.
  • Historiska Amsterdam har mer än 75 museum, 350 festivaler och är en del av UNESCOs världsarv.

Studentliv på campuset

Under året organiseras ett antal akademiska och kulturella evenemang. Som exempel öppnas läsåret med en offentlig evenemangskalender som inkluderar VU Summer Break Festival, On the Roof Film Festival och Open Air Festival.

Det finns flera typer av studentkårer på VU, ESN VU Amsterdam är en organisation för alla internationella och nederländska studenter vid Vrije Universiteit. Här samlas studenter från hela världen för att introducera nya studenter till universitetet, till Amsterdam och för att få nya studenter att känna sig som hemma. ESN VU Amsterdam arrangerar en mängd aktiviteter så som cocktail parties, weekly get-togethers, weekendresor och sociala happenings varannan vecka.

Den historiska staden Amsterdam

Grunden till den Amsterdam som vi känner till idag kommer ifrån fiskestaden Amstelredamme som var i bruk redan på 1100-talet, staden blev sen Amsterdam. Folk började flytta till Amsterdam under den Holländska Guldåldern som pågick under 1600-talet, under den tiden var Amsterdam det ledande centret för finans och handel i dagens Europa. Kanalerna i och kring Amsterdam är från denna tid tillsammans med Amsterdams försvarslinje från 1800-talet som sedan 1996 finns på UNESCOs världsarvslista.

Allt eftersom har staden vuxit till att innehålla all den fantastiska kultur och historia som idag finns bevarad. Totalt finns det mer än 75 museum som ställer ut allt från konst till historiska event, du kan bland annat besöka Anne Franks hem i Amsterdam. Det pågår även 350 festivaler runt om i staden under året vilket ger liv och rörelse åt Amsterdams gator.

Utbildningar på Vrije Universiteit i Amsterdam

I samarbete med Vrije Universiteit erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.

Läs mer om utbildningarna på Vrije Universiteit här.

Spana in Vrije Universiteit i Amsterdam i sociala medier

Facebook
Youtube
Twitter
Instagram

Studera i Amsterdam

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Nederländerna

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer