Real Estate (Mäklare)

Studera Real Estate Management (Mäklare) utomlands

Drömmer du om att bli nästa stjärnmäklare? Om du är intresserad av försäljning av fastigheter krävs en bred utbildning i kombination med en utåtriktad personlighet och en förmåga att bygga upp ett personligt nätverk. Värderingsteknik, företagsekonomi, fastighetsrätt, fastighetsförmedling, juridik, marknadsföring och försäljning är alla ämnen som ingår i en mäklarutbildning. En utbildad mäklare ska kunna bedöma och värdera en fastighet korrekt, kunna de juridiska frågorna som är förenade med fastighetsaffärer och inte minst ha allmänna ekonomiska kunskaper.

Om du läser en mäklarutbildning utomlands är det viktigt att du efter avslutade studier vänder dig till Fastighetsmäklarnämnden om du önskar arbeta i Sverige. De kontrollerar att blivande fastighetsmäklare uppfyller utbildnings- och lämplighetskraven och registrerar dem som blir godkända i mäklarregistret.

På prestigefyllda University of California Los Angeles (UCLA) i USA kan du läsa ett populärt certifikat inom Business med inriktning mot Real Estate. Efter utbildningen har du möjlighet att ansöka om ett OPT-visum som ger dig rätt att stanna kvar i USA och arbeta under ett år. Blueberry-studenten Marcus Hermansson läste Real Estate vid UCLA och lyckades få ett internship på en stor mäklarfirma i Beverly Hills. Här kan du läsa om hans äventyr i drömmarnas stad, Los Angeles. 

Nedan ser du alla Blueberrys skolor som har kurser eller program inom Real Estate:

College & Universitet

Här ser du vårt urval på skolor i Real Estate (Mäklare)