Utbildningar

Utbildningar på Universidad Europea Madrid

I samarbete med Universidad Europea erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera en hel utbildning på Bachelor- eller Masternivå.

Bachelor Degrees – 3 till 5 år

På Universidad Europea finns det många Bachelor-utbildningar, vilket motsvarar en svensk kandidatexamen. Här är några exempel på de program som erbjuds:

Degree in Psychology – 4 år

När du tar en Degree in Psychology får du praktisk träning i hur man arbetar med psykologi. Ditt andra år får du arbeta med skådespelare som agerar ut olika situationer i skolans specialbyggda lokaler och från och med ditt tredje får du arbeta med riktiga klienter i prestigefyllda, externa kliniker. Programmet är utformat efter psykologi för både mental som i juridiska och brottsliga situationer. För den som är mer intresserad av brott och juridik kan man även göra en Double Degree in Criminology and Psychology, som tar 5 år.

För att bli en legitimerad psykolog behöver du ta en Master/magisterexamen i psykologi.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Global Bachelor’s Degree in International Business – 4 år

Lär dig hur internationellt företagande fungerar med en Bachelor’s Degree in International Business. Programmet anpassas efter vad som behövs i det professionella arbetslivet. Du får utveckla dina ledaregenskaper och din analytiska förmåga, utforska alla delar av att driva ett företag, bli ett proffs på engelska och en förståelse för internationell ekonomi. Universidad Europea har samarbeten med 100 olika skolor världen runt, så du kan göra en utbytestermin i Asien, USA eller Europa.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Bachelor’s Degree in Business Administration – 4 år

Lär dig hur företagande fungerar med en Bachelor’s Degree in Business Administration. Programmet anpassas efter vad som behövs i det professionella arbetslivet. Du får utveckla dina ledaregenskaper och din analytiska förmåga, utforska alla delar av att driva ett företag samt bli ett proffs på engelska. Utbildningen innehåller 400 timmar praktik och du får studera inom områden såsom: Finance; Accounting; Sales; Human resources och Marketing.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Global Bachelor’s Degree in International Relations – 4 år

Universidad Europea var bland de första universiteten i Spanien att erbjuda internationella relationer. 33% av lärarna på detta program har själva erfarenhet av att arbeta internationellt. Varje dag får du möta nya problem och utmaningar som har grund i verkliga händelser som gör dig till en värdefull teamplayer. Du får göra två internationella placeringar ditt tredje år i antingen Europa, Oceanien, Syd- och/eller Nordamerika med möjlighet till ytterligare en placering ditt fjärde år om du väljer den Globala versionen av detta program. Ditt fjärde år får du dessutom göra praktik på ett företag, politiskt departement eller en institution som exempelvis:

  • The Ministry of Foreign Affairs
  • The European Union and Cooperation
  • The Helsinki Foundation
  • World Vision

International Relations finns även som Double Degree (då oftast på 5 år) med en av följande kombinationer: Journalism, Law eller International Business.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Degree in Fundamentals of Architecture + Master’s Degree in Architecture – 5 år

Om du drömmer om att designa hus och byggnader är en utbildning i arkitektur ett måste. På Universidad Europea kan du ta en Degree in Fundamentals of Architecture med en Master’s Degree in Architecture och därmed bli en fullfjädrad arkitekt. Studenter på Universidad Europea får inblick i arkitekturens historia, konst och dess influens på arkitektur, stadsplanering, miljöanpassad design och hur man utformar ytor efter mänskligt beteende. Du får arbeta både teoretiskt och praktiskt, med över 3600 timmar i workshops där du får arbeta på riktiga projekt. Praktik ingår i utbildningen, tidigare studenter har gjort praktik på stora spanska firmor som Estudio Guadiana, Norman Foster och Rafael De La-Hoz.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Degree in Aerospace and Aircraft Engineering – 4 år

Bevisa all din kreativitet genom att designa flygplan, satelliter, bärraketer, flygtrafik och flygplatsers infrastruktur. Universidad Europea har fantastiska laboratorier utrustade med samma teknik som används i branschen, vilket hjälper dina projekt att bli till verklighet. Möjligheten till praktik finns på bland annat European Space Academy Center. Efter examen blir du kvalificerad som en Technical Aeronautical Engineer för flygplan, du kan också fortsätta dina studier med en Master’s Degree in Aeronautical Engineering och därmed bli en fullt utvecklad Aeronautical Engineer.

Vad innebär detta program? Du får bygga satelliter, bärraketer, flygplan och motorer; designa flygutrustning och system; arbeta med underhåll och reparation av flygplan; utveckla navigeringssystem, satellitspårning och flygplatsinfrastruktur; chansen att arbeta inom både den offentliga och privata sektorn, exempelvis inom försvaret eller statsförvaltningen.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Global Sport Management Degree – 4 år

Har du någonsin har funderat på hur du ska utveckla din affärsidé för ett företag inom sportindustrin? Då kan denna utbildning passa dig! Sportindustrin erbjuder stora jobbmöjligheter både i Europa och USA. Genom att studera denna utbildning på Universidad Europea får du de färdigheter som chefer inom sportindustrin letar efter: en universitetsutbildning av hög kvalitet, ett brett business-perspektiv och en internationell synvinkel. Du får dessutom en djupare förståelse för hur du leder och förvaltar idrottsanläggningar genom att delta i projekt inom till exempel fitnesscenter, golfbanor och stora sportevenemang. Praktikplatser finns på några av de största idrottsinstitutionerna i Spanien och de har även avtal med fotbollsklubbar, gymkedjor och företag inom aktivitetsturism. Under programmets gång kommer du bland annat få ta del av föreläsningar som hålls av experter inom industrin, studiebesök till England och USA samt ett utbytesår och pratik på ett topp-rankat universitet i exempelvis USA, Kanada, Australien eller England.

Här hittar du information om detta program
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

 

Degree in Dentistry – 5 år

På tandläkarlinjen på Universidad Europea har varje student haft 200 patienter i genomsnitt innan examen. Universidad Europea har ett eget studentsjukhus med den senaste utrustningen, bland annat VR-system där du får öva dina kunskaper innan du tar emot riktiga patienter. Du får specialisera dig i olika delar av tandvård som endodonti, protetik och kirurgi. Genom detta program kvalificerar du för flera magisterutbildningar inom tandvård.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Degree in Medicine – 6 år

Detta program ges enbart helt på spanska och förbereder dig för att ta dig an den så kallade Spanish Medical Intern Resident Exams (MIR) som är nödvändig för att utöva arbete inom medicin i Spanien och andra länder i Europeiska unionen. Du kommer att kunna utföra din praktik på utvalda sjukhus i Madrid. Redan tidigt i utbildningen kommer du att jobba med universitetets simulerade sjukhusmiljö. Genom kliniska simuleringar möter du här situationer tagna från verkligheten. Efter avslutad utbildning blir du en mångfacetterad läkare med kunskaper för att också kunna kommunicera med patienter och deras familjer.

Här hittar du information om detta program på skolans egna hemsida.

Datum & priser för Degree in Medicine hittar du här.

Health Science Foundation Year

Är du osäker på vad du vill bli i framtiden men är nyfiken på de olika yrken som finns inom hälsa, biologi och medicin?

På Universidad Europea kan du ta ett Health Science Foundation Year och testa på de yrken som du kan studera till på universitetet. Du får testa på kurser i bioteknik och yrken som tandläkare, apotekare, sjuksköterska, fysioterapeut eller psykolog. Du får välja ut 3 ämnesområden som intresserar just dig. Universitetet har moderna faciliteter som simulerar hur det är att arbeta på ett riktigt sjukhus eller apotek. Det finns dessutom möjlighet till praktik med en av Universidad Europeas samarbetspartners. Om du hittar ditt drömyrke och vill fortsätta på en av Universidad Europeas Bachelor-utbildningar, finns det en stor chans att räkna in flera av de kurser du läst.

Datum & priser för Foundation Year hittar du här.

Master Degree – 1 år

På Universidad Europea kan du läsa en Master’s Degree i antingen Business Administration eller inom sport på engelska.

Master in Business Administration – 9 månader

Den som vill bli chef eller sitta i en ledningsgrupp kan fundera på detta program. Du blir grym på att analysera situationer, driva projekt och planering. Förutom den allmänna kursplanen för magisterexamen kommer du också att kunna specialisera dig inom specifika sektorer som digital teknik, detaljhandel & e-handel eller hälsa & välbefinnande.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för Master’s Degree hittar du här.

Real Madrid

Universidad Europea har ett samarbete med Real Madrid som ger dess Master-studenter en chans att praktisera hos fotbollslaget Real Madrid. De utbildningar du kan välja på är samtliga:

  • Communications and Sports Journalism
  • Sports Training & Nutrition
  • Sports Management
  • Sports Marketing
  • Sports Law
  • Football Coaching and Management

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för Master’s Degree hittar du här.

Master’s Degree in General Health Psychology – 1,5 år

När du har en Bachelor in Psychology på Universidad Europea kan du sedan fortsätta på detta program för att bli legitimerad psykolog. Denna utbildning ges helt på spanska.

Här hittar du mer information om Master’s Degree in General Health Psychology.
Datum & priser för Master’s Degree hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sabina Fernandez, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan