Utbildningar

Utbildningar på Universidad Europea Madrid

I samarbete med Universidad Europea erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera en eller två terminer Study Abroad eller hel utbildning på Bachelor- eller Masternivå.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Internationella studenter som studerar en eller två fristående terminer på Universidad Europea väljer fem kurser per termin inom olika program. Här studerar studenter från Sverige ihop med andra internationella studenter samt studenter från Spanien. Du kan studera på Universidad Europea om du studerar på universitet eller högskola i Sverige sedan tidigare samt även om du kommer direkt från gymnasiet och vill testa på att studera utomlands. Study Abroad program tillgängliga på engelska listas nedan.

Psychology
International Business
Architecture
Sports Management

Datum & priser för Study Abroad hittar du här.

TIPS! Har du goda kunskaper inom Spanska och kan följa studier på spanska finns det fler program tillgängliga att välja mellan, för mer information om det kontakta Blueberry.

Bachelor Degrees – 3 till 5 år

På Universidad Europea finns det många Bachelor-utbildningar, vilket motsvarar en svensk kandidatexamen. Här är några exempel på de program som erbjuds:

Degree in Psychology – 4 år

När du tar en Degree in Psychology får du praktisk träning i hur man arbetar med psykologi. Ditt andra år får du arbeta med skådespelare som agerar ut olika situationer i skolans specialbyggda lokaler och från och med ditt tredje får du arbeta med riktiga klienter i prestigefyllda, externa kliniker. Programmet är utformat efter psykologi för både mental som i juridiska och brottsliga situationer. För den som är mer intresserad av brott och juridik kan man även göra en Double Degree in Criminology and Psychology, som tar 5 år.

För att bli en legitimerad psykolog behöver du ta en Master/magisterexamen i psykologi.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Global Bachelor’s Degree in International Business – 4 år

Lär dig hur internationellt företagande fungerar med en Bachelor’s Degree in International Business. Du blir en anpassningsbar anställd med möjlighet till anställning världen runt. Programmet anpassas efter vad som behövs i det professionella arbetslivet. Du får utveckla dina ledaregenskaper och din analytiska förmåga, utforska alla delar av att driva ett företag, bli ett proffs på engelska och en förståelse för internationell ekonomi. Universidad Europea har samarbeten med 100 olika skolor världen runt, så du kan göra en utbytestermin i Asien, USA eller Europa.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Global Degree in International Relations – 4 år

Universidad Europea var bland de första universiteten i Spanien att erbjuda internationella relationer. 33% av lärarna på detta program har själva erfarenhet av att arbeta internationellt. Varje dag får du möta nya problem och utmaningar som har grund i verkliga händelser som gör dig till en värdefull teamplayer. Du får göra två internationella placeringar ditt tredje år i antingen Europa, Oceanien, Syd- och/eller Nordamerika med möjlighet till ytterligare en placering ditt fjärde år om du väljer den Globala versionen av detta program. Ditt fjärde år får du dessutom göra praktik på ett företag, politiskt departement eller en institution som exempelvis:

  • The Ministry of Foreign Affairs
  • The European Union and Cooperation
  • The Helsinki Foundation
  • World Vision

International Relations finns även som Double Degree (då oftast på 5 år) med en av följande kombinationer: Journalism, Law eller International Business.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Degree in Fundamentals of Architecture + Master’s Degree in Architecture – 5 år

Om du drömmer om att designa hus och byggnader är en utbildning i arkitektur ett måste. På Universidad Europea kan du ta en Degree in Fundamentals of Architecture med en Master’s Degree in Architecture och därmed bli en fullfjädrad arkitekt. Studenter på Universidad Europea får inblick i arkitekturens historia, konst och dess influens på arkitektur, stadsplanering, miljöanpassad design och hur man utformar ytor efter mänskligt beteende. Du får arbeta både teoretiskt och praktiskt, med över 3600 timmar i workshops där du får arbeta på riktiga projekt. Praktik ingår i utbildningen, tidigare studenter har gjort praktik på stora spanska firmor som Estudio Guadiana, Norman Foster och Rafael De La-Hoz.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Degree in Aerospace and Aircraft Engineering – 4 år

Bevisa all din kreativitet genom att designa flygplan, satelliter, bärraketer, flygtrafik och flygplatsers infrastruktur. Universidad Europea har fantastiska laboratorier utrustade med samma teknik som används i branschen, vilket hjälper dina projekt att bli till verklighet. Möjligheten till praktik finns på bland annat European Space Academy Center. Efter examen blir du kvalificerad som en Technical Aeronautical Engineer för flygplan, du kan också fortsätta dina studier med en Master’s Degree in Aeronautical Engineering och därmed bli en fullt utvecklad Aeronautical Engineer.

Vad innebär detta program? Du får bygga satelliter, bärraketer, flygplan och motorer; designa flygutrustning och system; arbeta med underhåll och reparation av flygplan; utveckla navigeringssystem, satellitspårning och flygplatsinfrastruktur; chansen att arbeta inom både den offentliga och privata sektorn, exempelvis inom försvaret eller statsförvaltningen.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Degree in Dentistry – 5 år

På tandläkarlinjen på Universidad Europea har varje student haft 200 patienter i genomsnitt innan examen. Universidad Europea har ett eget studentsjukhus med den senaste utrustningen, bland annat VR-system där du får öva dina kunskaper innan du tar emot riktiga patienter. Du får specialisera dig i olika delar av tandvård som endodonti, protetik och kirurgi. Genom detta program kvalificerar du för flera magisterutbildningar inom tandvård.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för en Bachelor’s Degree hittar du här.

Health Science Foundation Year

Är du osäker på vad du vill bli i framtiden men är nyfiken på de olika yrken som finns inom hälsa, biologi och medicin?

På Universidad Europea kan du ta ett Health Science Foundation Year och testa på de yrken som du kan studera till på universitetet. Du får testa på kurser i bioteknik och yrken som tandläkare, apotekare, sjuksköterska, fysioterapeut eller psykolog. Du får välja ut 3 ämnesområden som intresserar just dig. Universitetet har moderna faciliteter som simulerar hur det är att arbeta på ett riktigt sjukhus eller apotek. Det finns dessutom möjlighet till praktik med en av Universidad Europeas samarbetspartners. Om du hittar ditt drömyrke och vill fortsätta på en av Universidad Europeas Bachelor-utbildningar, finns det en stor chans att räkna in flera av de kurser du läst.

Nästa intag för detta program är den 10 september 2020.

Datum & priser för Foundation Year hittar du här.

Master Degree – 1 år

På Universidad Europea kan du läsa en Master’s Degree i antingen Business Administration eller inom sport.

Master in Business Administration – 9 månader

Den som vill bli chef eller sitta i en ledningsgrupp kan fundera på detta program. Du blir grym på att analysera situationer, driva projekt och planering. Förutom den allmänna kursplanen för magisterexamen kommer du också att kunna specialisera dig inom specifika sektorer som digital teknik, detaljhandel & e-handel eller hälsa & välbefinnande.

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för Master’s Degree hittar du här.

Real Madrid

Universidad Europea har ett samarbete med Real Madrid som ger dess Master-studenter en chans att praktisera hos fotbollslaget Real Madrid. De utbildningar du kan välja på är samtliga:

  • Communications and Sports Journalism
  • Sports Training & Nutrition
  • Sports Management
  • Sports Marketing
  • Sports Law
  • Football Coaching and Management

Här hittar du samtliga program på Universidad Europea.
Datum & priser för Master’s Degree hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan