Studera i Valencia

Studera i Valencia

På östkusten i Spanien ligger landets tredje största stad, med totalt 2,5 miljoner invånare. Långa och vackra stränder breder ut sig i staden som har hela 320 soldagar om året, perfekt om man vill jobba på brännan. Storstadspulsen är tydlig och vid 22 på kvällen är uteserveringarna fullsatta med glada människor, vilket skapar en härlig stämning.

Valencia lockar många unga till följd av studentlivet och nöjena som aldrig tar slut. Men trots pulsen drivs också storstaden av en omfattande historia med gamla byggnader och många museum. Valencia genomsyras av en passion för fotboll och hemmalaget Valencia CF. Här finns med andra ord något för alla, den kulturintresserade, party-pinglan, den fotbollsintresserade och främst kanske personen med stor passion för mat och restauranger.

Du kanske har hört talas om paella? Det gula riset, tillsammans med bland annat räkor och musslor, som är en av Spaniens mest välkända rätter. Paellan föddes nämligen här i Valencia. Bortsett från paella är tapas en rätt som minst sagt är populär bland spanjorer och turister. De små rätterna är perfekta mellanmål för svenska turister eftersom både lunch och middag i Spanien serveras sent. Något annat som är positivt med Spanien är de billiga priserna, här finns större möjligheter att äta ute och ägna sig åt andra nöjen eftersom CSN räcker längre.

Så ta chansen att studera i staden som har något för alla, där solen ständigt skiner och där aktiviteterna avlöser varandra!

College & Universitet

Studera i Valencia - Blueberrys utbud av skolor