Studera i Europa

Studera utomlands i Europa

Europa är relativt litet till ytan jämfört med många andra kontinenter, trots detta är Europa en kontinent med många olika nationaliteter, kulturer och traditioner! Det har bott människor i Europa i cirka 40 000 och det är inte särskilt förvånande att olika länder och samhällen har fött fram sina alldeles egna traditioner och kulturer.

Några fördelar med att studera i Europa är att det ofta är prisvärt, går enkelt att arbeta extra utöver studierna, samt att det inte tar lång tid att resa hem till Sverige om du skulle få hemlängtan över ett lov eller till och med en helg. Att flyga mellan Stockholm och Berlin tar under 2 timmar, från London till Rom, och mellan Madrid och Amsterdam tar det ca 2 timmar och 30 minuter. För att få miljöombyte och uppleva en ny kultur behöver du inte resa långt!

Klimatet i Europa varierar ofta kraftigt beroende på årstid och det är även stora skillnader mellan norra och södra Europa. Här kan du hitta allt från soliga sandstränder till snöiga bergstoppar, hippa världsmetropoler till undangömda lokala pärlor. Helt beroende på vad du är intresserad av finns det olika destinationer du bör upptäcka!

Bra att veta om Europa

Många av länderna som ligger i Europa är medlemmar i Europeiska Unionen (EU), däremot inte alla. EU utgör en gemenskap mellan länderna och grundades i syfte att främja fred, unionens grundläggande värden och välfärd för invånarna. Unionen underlättar handel och resor mellan medlemsländerna och främjar fri rörlighet.

Genom Blueberry kan du studera i följande länder i Europa: