Studera i Singapore - Studera i Singapore

Curtin University Singapore

Studera på Curtin University Singapore

Curtin University är ett världsrankat australiensiskt universitet med campus i Singapore! Genom att studera i Singapore kommer du ner i kostnad samtidigt som utbildningarna följer Australiens riktlinjer och du får en internationell examen. Singapore är känt för att vara centrum för många internationella företag. Utbildningen på Curtin är anpassad till näringslivet och de har många samarbeten med företag. Det officiella språket är engelska och all utbildning ges på engelska av föreläsare från hela världen. Du kan studera både 1-2 terminer Study Abroad eller läsa ett helt program.

Här får du den perfekta möjligheten att kombinera ett världssrankat universitet med exotiskt klimat, sandstränder och storstadsliv. Dessutom har du nära till övriga Sydostasien då flygplatsen i Singapore är Asiens knutpunkt, det är både enkelt och billigt att resa.

4 skäl att studera på Curtin University Singapore

  • Världsrankat, med bland de topp 1 % bästa universiteten enligt Academic Ranking of  World Universities (ARWU, 2021).
  • Erbjuder ”fast track” på utbildningarna, Bachelor degree 2 år Master degree 1 år.
  • Livlig stad med en mix av asiatisk och västerländsk kultur.
  • Perfekt utgångspunkt för resor till övriga Sydostasien.

Asiens knutpunkt Singapore

Singapore beskrivs ofta som en mix av det orientaliska Asien och en modern internationell storstad. Här samlas människor från hela världen tillsammans som bidrar till en härlig kombination av asiatisk och västerländsk kultur. Landets geografiska läge gör det till en knutpunkt, framförallt tack vare den internationella flygplatsen Changi. Singapore är porten till Asien och många multinationella företag har sina huvudkontor här.

I Singapore finns det väldigt mycket att upptäcka och det är en stad som aldrig sover. Matupplevelser i världsklass, stränder, shopping, lyxiga hotell och ett fantastiskt nattliv. De har ett utvecklat tunnelbanenät som gör att du tar dig runt på nolltid!

Helt nytt campus

Curtin Singapore flyttade till ett helt nytt campus i augusti 2022! Tillsammans med över 350 företag ligger campus i det moderna Singapore Science Park. Det ligger i västra Singapore med 15 minuter in till Orchard som är stadens mittpunkt. Totalt studerar knappt 2000 studenter på campus, varav 60 % är internationella studenter. På campus finns det en mängd olika faciliteter som du som student har möjlighet att utnyttja. Skolan har satsat på att uppdatera datorsalar, klassrum och föreläsningssalar med den senaste tekniken. Du har även tillgång till bibliotek som har access till Curtin Perth. Tiden du inte studerar kan du antingen spendera i någon av skolans restauranger, caféer, studentlounger, gym eller pool.

Utbildningar på Curtin University Singapore

I samarbete med Curtin University Singapore erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Bachelor’s Degree – 2 år.
  • Master’s Degree – 1 år.

Spana in Curtin University Singapore på sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Studera i Singapore

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
studera-i-singapore

Studera i Singapore

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan