Studera i Slovakien - Studera i Košice

Pavol Jozef Safarik University

Studera medicin på Pavol Jozef Safarik University

Pavol Jozef Safarik University ligger i Slovakiens näst största stad Košice. Som framtida läkare kommer du här att studera på universitetets äldsta fakultet, den medicinska fakulteten, som grundades 1948 (11 år innan själva universitetet grundades!). Fakulteten har idag över 12 000 utexaminerade medicin alumner och välkomnar ett stort antal internationella studenter årligen bland annat från Tyskland, Spanien, Grekland och Portugal.

Med över 65 år lång historia och erfarenhet har den medicinska fakulteten på Pavol Jozef Safarik University byggt upp ett gott rykte för hög kvalificerade studier och det är därför inte förvånande att unga läkarstudenter har lockats till skolan från över 40 olika länder! Pavol Jozef Safarik University har ett motto som säger ”Múdrost minulosti – poznatky prítomnosti – vzdelanie budúcnosti”  vilket betyder visdom från det förflutna, kunskap om nuet och utbildning för framtiden.

4 skäl att studera på Pavol Jozef Safarik University

  • Näst bästa medicinska fakulteter i hela Slovakien
  • Praktik och patienter i fokus under utbildningen
  • Har fler internationella universitetsrankningar
  • Närheten till flera huvudstäder i Europa

PreMed – tar dig in på medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Näst bästa fakulteten i hela Slovakien

Den medicinska fakulteten består av hela 60 byggnader som innefattar bland annat forskningsinstitutioner och laboratorium. Fakulteten ligger nära ”L. Pasteur University Hospital” vilket är skolans universitetssjukhuset där större delen av den praktiska utbildningen äger rum. På universitetssjukhuset finns totalt 11 medicinska institutioner där studenter får direktkontakt med patienter och använda sjukhusets moderna utrustning.

Du är inte ensam om att vara student i staden Košice som universitetet ligger i, utan här studerar ungefär 20 000 andra studenter och staden är bland annat känt som den unga generationens stad. Hit lockas mängder av besökare årligen både för den fantastiska långa historiken om staden men också för stadens lovande framtid.

Staden bjuder bland annat på flera sevärdheter i form av vackra äldre byggnader, konstgallerier, teatrar om man vill se en balett eller opera föreställning eller besöka en av Košice många klubbar. Det finns alltså mängder av aktiviteter att prova på när skoldagen är avklarad! Alla skidentusiaster får inte heller glömma bort att besöka skidanläggningen Kavečany som ligger i närheten! Skidsäsongen här sträcker sig från december till mars, så se till att ta med skidorna/snowboarden eller köp/hyr på plats!

Som internationell student vill man ju uppleva så mycket som möjligt, därför är det en fördel att Košice ligger ungefär 5 timmar med tåg från Slovakiens huvudstad Bratislava, och även en tågresa ifrån andra huvudstäder i Europa såsom Ungers huvudstad Budapest eller Österrikes huvudstad Wien. Under lov och andra ledigheter kan du och dina klasskompisar med andra ord enkelt köpa en tågbiljett för att besöka huvudstaden eller de närliggande länderna.

Utbildningar på Pavol Jozef Safarik University

I samarbete med Pavol Jozef Safarik University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Läkare, allmän medicin (6 år) ”Doctor of General Medicine” (MUDr., vilket motsvarar MD).
  • Tandläkare (6 år) ”Doctor of Dental Medicine” (MDDr., vilket motsvarar DMD).

Spana in Pavol Jozef Safarik University i sociala medier:

Facebook
Instagram
Youtube

Vi hjälper dig inför dina medicinstudier

    Victoria profilbild      Ella profil

Kontakta oss!

victoria@blueberry.nu
08-121 566 53

Studera i Košice

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Slovakien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan