Ansökan

Antagningskrav

För att bli antagen till läkarprogrammet eller tandläkarprogrammet på Pavol Jozef Šafárik University behöver du ha högskolebehörighet och goda kunskaper i engelska. Du behöver även klara ett antagningsprov i kemi och biologi, som skrivs på plats i Slovakien.

Antagningsinformation

Pavol Jozef Šafárik University antar cirka 210 läkarstudenter till programmet varje år respektive 40 studenter till tandläkarprogrammet. Antagningen sker på ett antagningsprov som består av flervalsfrågor i biologi och kemi. Det är totalt 200 frågor (100 frågor i vardera ämne) och för varje fråga kan du få mellan 1-4 poäng. Maxpoängen är därav 800 poäng och för att bli godkänd behöver du få 600 poäng. Provtiden är 2 timmar och 30 minuter.

När du skickar in din ansökan till oss på Blueberry har vi möjlighet att förse dig med inlärningsmaterial samt exempelprov för att hjälpa dig att förbereda dig inför provet. Inlärningsmaterialet du får tillgång till är baserat på antagningsprovet och det är sedan identiska frågor från detta materialet som du sedan testas på.

Provdatum under 2023:
16 augusti

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökan till universitetet.

Sista ansökningsdatum

Vi rekommenderar att du startar din ansökan så snart som möjligt för störst chans till antagning. Går du i trean på gymnasiet går det att söka in på dina hittills avklarade kurser.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

Ansökan till Blueberry

Genom att fylla i ansökningsformuläret nedan påbörjar du en ansökan till skolan via oss. Vill du ställa en fråga eller boka en gratis studierådgivning, klicka här! Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.

  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy