x ray på en hand som gör ok-tecken

Ställ en fråga/Ansök här!

Ställ din fråga eller kom igång med en ansökan till Charles University

Antagningskrav

Sökande till Charles University Second Faculty of Medicine gör ett antagningsprov som består av flervalsfrågor. Antagningsprovet består av 3 delar – biologi, kemi och fysik, med 20 frågor i respektive del. Utöver detta kommer du även besvara 15 frågor som handlar om logiskt tänkande. Du har 90 minuter på dig att göra testet. Du kan som mest få 225 poäng på det skriftliga provet.

Varje provfråga ges med fyra olika svarsalternativ och det kan vara mer än ett svar som är rätt. Du måste ha
kryssat för samtliga alternativ som är rätt för att kunna få poäng. Kryssar du i mer eller mindre får du inga poäng på den frågan. För varje rätt svar ges 3 poäng. Här har du exempel på frågorna.

Logikdelen kan till exempel bestå av uppgifter som handlar om att du skall kolla på olika bilder och upptäcka ordningsföljd och logiska likheter.

Provet rättas direkt och om du klarar kunskapstestet kommer du få göra en intervju, där de bland annat kommer att testa din kommunikativa förmåga, din motivation och intresse för medicin, samt din förmåga att argumentera för din sak. Intervjun baseras på utvalda frågor och du kan som mest få 60 poäng. 

OBS! Kunskapstesterna skrivs i Tjeckien eller på utvalda testcenter i andra länder.

PreMed – hjälper dig att klara antagningsproven till medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Sista ansökningsdag

Anmälan för studier till hösten 2024 är öppen och följande datum gäller:

Ansökningsperiod: 1 november – 30 april
Antagningsprov: 29 maj eller 25 juni

Antagningen sker löpande vilket innebär att ju tidigare du söker desto större chans har du att bli antagen, då platserna fylls upp närmre startdatumet. Vi rekommenderar därför att du ansöker till oss så tidigt som möjligt.

Vi hjälper dig kostnadsfritt med hela processen och ser till att alla dokument är korrekt utformade och att din ansökan är komplett.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort med nästa steg!

 

Ställ din fråga eller kom igång med en ansökan!

Vill du direkt boka en gratis studierådgivning, klicka här! Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.