x ray på en hand som gör ok-tecken

Ansökan

Ansökan till Charles University

Antagningskrav

Sökande till Charles University Second Faculty of Medicine måste göra ett antagningsprov som består av flervalsfrågor. Antagningsprovet består av 3 delar – biologi, kemi och fysik. Du kan få max 100 poäng för varje prov och totalt max 300 poäng för alla tre proven. Nästa del är en muntlig intervju med maxpoäng 30. För att bli antagen till universitetet behöver du ha minst 244 poäng av 330. Om du klarar kunskapstestet kommer du även att göra en intervju, där de bland annat kommer att testa din kommunikativa förmåga, din motivation och intresse för medicin, samt din förmåga att arbeta i grupp. Du ska även skicka in ett ”Motivation letter” med din ansökan. 

OBS! Kunskapstesterna skrivs i Tjeckien eller på utvalda testcenter i andra länder.

PreMed – hjälper dig att klara antagningsproven till medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Sista ansökningsdag

Anmälan för studier till hösten 2023 är öppen och följande datum gäller:

Ansökningsperiod: 1 november – 30 april
Antagningsprov: 3 juni

Antagningen sker löpande vilket innebär att ju tidigare du söker desto större chans har du att bli antagen, då platserna fylls upp närmre startdatumet. Vi rekommenderar därför att du ansöker till oss så tidigt som möjligt, här nedan följer de deadlines universiteten har:

Deadline för ansökan till höstterminen: 30 april. Då måste din ansökan vara komplett och vi rekommenderar att söka i god tid. Vi hjälper dig kostnadsfritt med hela processen och ser till att alla dokument är korrekt utformade och att din ansökan är komplett.

Skicka in din ansökan till Blueberry via formuläret nedan så kontaktar vi dig och går vidare med ansökningen till universitetet.

 

Ansökan till Blueberry

OBS: Det här är en officiell ansökan till skolan via Blueberry. Vill du istället ha mer information om den här skolan kan du kontakta oss längst ner till höger på sidan. Kom ihåg att kolla din skräppost då våra mail tyvärr hamnar där ibland.
  • Avser ort där du vill studera utomlands.
  • Personuppgifter

  • Tidigare studier

  • *Blueberrys ansökningsvillkor
    *Blueberrys integritetspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.