Läkare med mask som tar fram ett vaccin

Utbildningar

Utbildningar på Charles University

I samarbete med Charles University Second Faculty of Medicine erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera till läkare och tandläkare.

Läkare, allmän medicin – 6 år

Läkarprogrammet på Charles University First Faculty of Medicine pågår i 6 år och består av teoretiska och praktiska utbildningar och inkluderar träning i simulatorer. De första åren läser du mest teoretiska och pre-kliniska kurser såsom Medical Biology och Immunoligy. I tillägg studerar du också det tjeckiska språket. Detta så att du kan förstå patienterna när du påbörjar din praktik under senare delen av din utbildning. Här ser du Syllabus för alla åren på universitetets egen sida.

Avklarad examen leder till titeln ”Medical Doctor” (“MD”).  Efter examen har du möjlighet att ansöka om en legitimation som ger dig möjlighet att arbeta som läkare i hela EU och därmed också Sverige.

Datum och priser hittar du här.
Läs mer om utbildningen på skolans egna hemsida här.

Tandläkare – 5 år

På Charles University’s tandläkarprogram utbildas högkvalificerade tandläkare med färdigheter inom tandvård, tandsjukdomar och kunskap om hur ohälsa i munnen kan förebyggas. De första två åren undervisas du i pre-kliniska ämnen i simulerade klassrum. Kliniska tandvårdsämnen undervisas i klassrum, medan ämnen i medicin undervisas på universitetssjukhusen, Motol University Hospital och Military University Hospital.

Avklarad examen leder till titeln Doctor of Dental Surgery (DDS). Efter avklarade studier har du möjlighet att arbeta som tandläkare i hela EU och därmed också Sverige.

Datum och priser hittar du här.
Läs mer om utbildningen på skolans egna hemsida här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan