Vy över bro och slott i Prag

Studera i Prag

Studera utomlands i Prag

Prag är belägen i den tidigare österrikiska provinsen Böhmen, som sedan 1993 tillsammans med Mähren utgör Tjeckien. Prag är inte bara huvudstaden i Tjeckien, utan även landets största stad. Staden är belägen vid den floden Moldau och har runt 1.3 miljoner invånare. Prag är en dröm för studenter, här finner du kultur och nöje så det räcker och blir över. Och priserna är inte så dåliga de heller, det mesta ligger på en tredjedel av priserna i Sverige. Inte undra på att många internationella studenter väljer att studera här.

Historisk stad

Prag är välkänt för dess arkitektur, att vistas i Prag är som resa bak i tiden. Här finner du byggnader i gotisk arkitektur och arkitektur från både renässansen och barocken som är välbevarade eftersom staden inte byggdes om som de flesta europeiska huvudstäder under 1700- och 1800-talet. I Prag hittar du även ett av de mest populära sevärdheterna i Tjeckien, det astronomiska uret som finns på ett torg i Prags Gamla stad. Förutom att uret visar tiden på dygnet, visar den också vilken dag det är, månens och solens positioner och vilka stjärntecken som gäller för tillfället. Klockan är från år 1410 vilket gör det till det äldsta astronomiska uret i världen. Enligt sägen förblindades Hanus Carolinum, skaparen bakom uret, av Gamla stans rådsmedlemmar i rädsla för att Hauns skulle återskapa uret i en annan stad och göra uret i Prag mindre känt och unikt. För historieälskare är alltså Prag en guldgruva!

Rikt studentliv

Studentlivet i Prag är mycket rikt. De flesta universitet ligger mitt i hjärtat av staden och är lätta att nå från alla håll med kollektivtrafiken. Staden erbjuder hundratals konstgallerier, klubbar, barer, idrottsanläggningar och parker, att uppleva tristess här är unikt. Att välja hur du vill spendera din fritid kommer att bli svårt på grund av de många alternativ som Prag har att erbjuda.