USA - Kalifornien, Seaside

California State University Monterey Bay

Studera på California State University Monterey Bay

Vad sägs om att studera utomlands ett stenkast från stranden i Kalifornien? Det charmiga och lite mindre California State University Monterey Bay kombinerar en klassisk amerikansk universitetsupplevelse med undervisning av hög kvalitet. Här är stämningen och sammanhållningen väldigt bra och skolan är ett perfekt val för dig som älskar storslagna naturupplevelser och inte behöver studera mitt i en storstad. CSU Monterey Bay ligger i staden Seaside i ett mycket vackert kustområde. Härifrån är det väldigt nära världsberömda kuststräckan Big Sur. Bara 2 timmar bort hittar du San Francisco.

4 skäl att studera på CSU Monterey Bay

  • Prisvärt universitet i Kalifornien med stora möjligheter till forskning.
  • Majoriteten är amerikanska studenter.
  • Nära till San Francisco och Silicon Valley.
  • Campuset ligger nära havet och är en gammal militärbas med eget campusboende.

Vacker miljö, bra stämning och engagerade lärare

California State University Monterey Bay grundades 1994 och är ett universitet känt för sina kvalitativa utbildningar och engagerade lärare. Skolan är belägen i kustområdet centralt i Kalifornien omringad av en vacker miljö nära stränderna. Skolan ligger bara två timmar söder om San Francisco samt 45 minuter från berömda Silicon Valley där företag som t.ex. Facebook och Apple har sina högkvarter.

För CSU Monterey Bay är det viktigt att utbildningen är meningsfull. Samtliga studenter på universitetet måste läsa CSUMB:s program Service Learning vilket betyder att man får en insyn i vikten av att jobba för samhället. Detta får man genom att t.ex. utforska sociala orättvisor, mångfald och vad socialt ansvar innebär. Genom skolans Undergraduate Research Center har du redan på Bachelornivå möjlighet att forska inom din Major med hjälp av kunniga handledare. Detta ger studenter från CSUMB en fördel när det gäller att studera vidare på högre nivå.

CSUMB är ett förhållandevis litet universitet i Kalifornien, vilket gör att de har en stark sammanhållning mellan studenter och lärare. Ungefär hälften av de 7000 studenter som läser på Cal State Monterey Bay bor på universitetets campus. Unikt med CSUMB:s campus är att det är byggt på en tidigare militärbas och ligger bara 10 minuter från stranden. Att studera på en gammal armébas är unikt och CSUMB är noga med att inte glömma bort sitt arv. Vart du än rör dig på campus ser du minnen och kvarlevor från den tiden. CSUMB:s nuvarande Visual & Public Art Department är till exempel en gammal motorhangar.

Internationella studenter

Majoriteten av CSUMB:s studenter är amerikanska studenter men skolan har även en liten del internationella, cirka 5%. Det gör att du verkligen kommer in i den amerikanska kulturen och dessutom blir bättre på engelska. Som student på CSUMB erbjuds du ett aktivt studentliv med mängder av aktiviteter och äventyr vid sidan av studierna. Utbildningarna på CSU Monterey Bay ger dig en god förberedelse inför arbetslivet.

Utbildningar på CSU Monterey Bay

I samarbete med CSU Monterey Bay erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Bachelor’s Degree – 4 år.
  • Master’s Degree – 2 år.

Läs mer om utbildningarna på California State University Monterey Bay.

Spana in California State University Monterey Bay i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan