Studera på Columbia University i New York på blueberry.nu

Studera i USA - Studera i New York

Columbia University

Studera på Columbia University

Columbia University i New York är ett av de världsberömda och prestigefyllda Ivy League-universiteten i USA. Det är det äldsta universitetet i New York och det femte äldsta i hela USA. Hit kommer studenter från hela världen för en utbildning i världsklass. Columbia University ger tillsammans med skolor som Harvard, Yale och Princeton ett CV som konkurrerar ut det mesta. Det är kanske inte därför så förvånande att 28 Oscarsvinnare, 29 statsöverhuvuden, 80 nobelpristagare och 3 amerikanska presidenter (inklusive Barack Obama) har studerat eller undervisat på Columbia University. Listan över framgångsrika och kända personer kan göras lång. Hela listan på alumner kan du se här.

Columbia University är det perfekta valet för dig som har högre krav och vill nå längre än de flesta. Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

4 skäl att studera på Columbia University

  • Ett av världens bästa universitet, tillhör prestigefyllda Ivy League.
  • Stort, historiskt och makalöst fint campus.
  • Studera med oslagbart läge på Upper West Side, Manhattan i New York.
  • 80 nobelpristagare (varav 9 fortfarande är anställda) och bland annat Barack Obama har studerat på Columbia University.

Anrika och världsberömda Columbia University

Columbia University är ett anrikt universitet och har skapat sig ett namn världen över. Columbia University andas prestige rakt igenom. Campuset är stort, pompöst och fyllt med fina byggnader. Universitetets huvudcampus har ett oslagbart läge på Upper West Side, Manhattans trendiga områden Morningside Heights. Självklart har också Columbia sin helt egna tunnelbanestation.

Columbia University består av 21 olika skolor som alla erbjuder utbildningar som är mycket högt rankade. På universitetet studerar drygt 28 000 studenter, varav cirka 6000 är internationella. Times Higher Education World Reputation Rankings 2016 har placerat Columbia University på en imponerande 16:e plats, vilket gör det till ett ledande universitet i världsklass!

Columbia University har bidragit till mycket som vi idag tar för givet. Bland annat var det födelseplatsen för FM-radion och lasern och det är också här som Pulitzerpriset delas ut varje år.

Selektivt universitet med höga krav

Columbia University anses vara ett av de mest selektiva universiteten i hela USA och kraven på studenterna är höga. Du kommer att undervisas av några av de främsta professorerna inom sina discipliner, inte mindre än 9 nobelpristagare är anställda på universitetet i dagsläget

Utbildningar på Columbia University

I samarbete med Columbia University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer

Läs mer om kurser och utbildningar på Columbia University här.

Spana in Columbia University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Mycket bra. Det har varit annorlunda från studierna i Sverige. Högre tempo pga fler deadlines men mindre arbete per uppgift jämförelsevis.

– Alexandra K, Study Abroad

Jag valde Columbia University i New York då det är ett av USA:s mest anrika universitet. Jag ville uppleva den erkänt höga utbildningsnivån och få ett bredare perspektiv i min utbildning.

– Beatrice E, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
columbia uni campus

Columbia är en fantastisk möjlighet att få utvecklas intellektuellt, träffa nya människor och vara i en spännande miljö. Jag är så tacksam att jag fått göra detta!

– Sofie S, Study Abroad

Studera i New York

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera utomlands i New York i USA på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Lars Garvik, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan