Studera i Lansing i Michigan på blueberry.nu

Studera i Lansing

Studera utomlands i Lansing

Lansing är en riktigt klassisk och mysig universitetsstad där du kommer få en genuin amerikansk studentupplevelse! Lansing ligger mellan Chicago och Detroit i The American Midwest. Lansing är med sina ca 500 000 invånare huvudstaden i delstaten Michigan, i USA, även om Detroit är den största staden. Lansing domineras av studentlivet och här hittar vi Michigans största universitet Michigan State University (MSU) med sitt vackra, historiska campus.

Lansing är perfekt för dig som vill uppleva det äkta amerikanska universitetslivet. Som stad är Lansing uppdelad i olika delar och i East Lansing där Michigan State University ligger kommer du bort från storstadskänslan. Här är det studentlivet som gäller och området präglas starkt utav universitetet. När Michigan State University Spartans spelar amerikansk fotboll, basket eller ishockey samlas hela stadsdelen för att hurra för sitt lag och en känsla av samhörighet sprider sig. Det är minst sagt en upplevelse för livet att se matcher på jättearenan Spartan Stadium!

Lansing ligger även perfekt till precis mitt i Michigan om du vill se mycket av The Midwest. Strax över 1 timmes bilfärd bort hittar du Detroit och åt andra hållet kan du ta dig till Chicago på 3 timmar. Bara lite längre bort hittar du även Indianapolis och Columbus. Du når även Kanada på under 2 timmar så det är mycket att se och göra för den som vill resa runt.

Vädret i Michigan är på många sätt likt Sverige och har precis som oss fyra ordentliga årstider. Under vintern är det liknande temperatur men under sommaren blir det ofta betydligt varmare. Många av våra studenter som studerar i Michigan älskar den genuina universitetsupplevelsen och vill åka tillbaka direkt. Att man har snö istället för stränder på vintern bidrar enligt våra studenter bara ännu mer till mysfaktorn.

Ett hett tips under vintermånaderna är att åka 1 timme till Detroit eller Chicago och se NHL-hockey på högsta nivå med klassiska Detroit Red Wings eller Chicago Blackhawks (som dock inte ligger i Michigan).

College & Universitet

Studera i Lansing - Blueberrys utbud av skolor