Studera i USA - Studera i Lansing

Michigan State University

Studera på Michigan State University i USA

Det finns inte många universitet i USA där du kan uppleva det äkta amerikanska studentlivet som på Michigan State University (MSU). Universitetet i den mysiga studentstaden Lansing i Michigan är ett av USA:s största med över 50 000 studenter. Michigan State University är ett högt rankat universitet som både har fina akademiska meriter och ett närmast oslagbart sportutbud. Idrotten har en självklar plats här och få universitet kan mäta sig med MSU på det området. Här älskar man verkligen sina Michigan State Spartans!

Våra studenter som åkt på ”The American Semester” här i 1 till 2 terminer har varit otroligt nöjda. Ta chansen du också!

4 skäl att studera på Michigan State University

  • Både utbildningen och sporten håller högsta nivå.
  • Studentliv i världsklass på genuint amerikanskt sätt.
  • Du får välja dina kurser i förväg och kan som svensk få stipendium.
  • Ett av USA:s största universitet.

Sportgalna Michigan State University

Utöver de akademiska resultaten är även sport av högsta prioritet på MSU. Hela staden hejar hysteriskt på Michigan State University Spartans som är ett av USA:s mest framstående lag inom både amerikansk fotboll, basket och ishockey. Snittpubliken för fotbollslaget är 72 000 åskådare per match och ljudnivån på Spartan Stadium vet inga gränser när det är dags för match. Här får du en försmak:

Universitet med rik historia

Michigan State University grundades 1855 och är ett anrikt universitet som utbildar studenter i akademisk toppklass. Universitetets campus är bland de största i USA och det är imponerande att bara ströva runt på campusområdet och ta in de fina gamla byggnaderna som blandas med modern teknik i både klassrum och forskningslokaler. Skolan har runt 50 000 elever och fler än 10 000 anställda. MSU var även det första universitetet i USA som var ”land-granted” vilket betyder att de äger sin egen mark. Det är relativt få universitet som gör det i USA och därför har skolan i uppgift att i utbyte uppfylla ett flertal punkter. Bland det viktigaste är att kämpa för att ta ansvar för sociala aspekter, jämlikhet och bidra med bättre utbildning för människorna i staten.

Här du en bra bild av hur det underbara campusområdet ser ut:

Utbildningar på Michigan State University

I samarbete med Michigan State University erbjuder Blueberry följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.

Läs mer om utbildningarna på Michigan State University.

Kolla in en introduktion till ”The American Semester”

Spana in Michigan State University i sociala medier:

Facebook
Instagram
Youtube

Studera i Lansing

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan