Studera i USA på Pacific Lutheran University i Seattle

Studera på Pacific Lutheran University

Precis utanför Seattle i USA, bland vackra omgivningarna med historiska byggnader och grönskande parker, ligger Pacific Lutheran University (PLU). Med sitt goda rykte och fina campusområde har universitetet i många år ansetts som ett av de främsta universiteten på USA:s västkust. Business fakulteten på PLU har också blivit utsett till en av de främsta Business institutionen i USA av Princeton Review. PLU har stark anknytning till Skandinavien och i början av 80-talet fick skolan till och med besök av Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia.

När du studerar utomlands på PLU har du nära in till Seattle, en av USA:s finaste och trevligaste städer. Seattle kallas ”Capital of Coffee” tack vara den stora cafékulturen och faktumet att Starbucks kommer härifrån. Det här är också en stark musikstad där både Nirvana, Foo Fighters och Pearl Jam startade sina karriärer. Förutom mysiga gränder, pubar och barer finns det både skyskrapor och storslagna naturupplevelser i Seattle. Här hittar du också Microsofts huvudkontor.
Läs mer om Seattle här.

PLU logo

 

4 skäl att studera på Pacific Lutheran University

  • Mycket förmånligt stipendium för svenska studenter samt möjlighet att hoppa över ett år.
  • Mindre, familjärt och otroligt fint universitet med sann amerikansk campusanda utanför Seattle.
  • Bra rykte, hög kvalitet på utbildningarna och små klasser. Tillhör USA:s främsta business-universitet.
  • Tillgodoräkna dig kurser från gymnasiet och börja direkt på år två.

Personligt campus med gamla anor och stort kursutbud

Pacific Lutheran University ligger i Tacoma i utkanten av Seattle och är ett universitet med gamla anor. Här finns ett brett utbud av olika kurser och program. Omkring 3500 studenter läser vid universitetet och cirka 5 procent är internationella. Med små klasser och engagerade professorer upplever studenterna på PLU att de får personlig uppmärksamhet och goda förutsättningar för att lyckas. När du rör dig inom campusområdet märker du snabbt att både lärare och annan personal hälsar på dig och faktiskt vet vad du heter. På universitetets campus finns restauranger, datasalar, gym, sportanläggningar och tennisbanor. Du kan också ta ett dopp i en av skolans pooler efter skoldagens slut.

Stark koppling till Skandinavien

Tack vare universitetets grundare som ursprungligen kom från Norge, har PLU nära anknytning till Skandinavien. Som skandinavisk student har du möjlighet att tillgodoräkna dig ett års studier från gymnasiet och påbörja en Bachelor’s Degree direkt på år två. Du kan även gå med i universitetets förening för nordiska studenter som träffas för att umgås och upprätthålla skandinaviska traditioner.

Utbildningar på Pacific Lutheran University

I samarbete med PLU erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Bachelor’s Degree – 3 till 4 år.
  • Master’s Degree – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Pacific Lutheran University.

Spana in Pacific Lutheran University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan