Studera utomlands på San Fransisco Sate University

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i San Francisco & Silicon Valley

San Francisco State University

Studera på San Francisco State University

Få den ultimata ”college experience” på San Francisco State University – ett av USA:s ledande statliga universitet. SFSU fokuserar på innovation, på framstående lärande och på djupt engagemang i världens ekonomi, kultur och politik. Du kan vara säker på att aldrig vara uttråkad om du väljer att studera på SFSU. Skolan har nämligen mer än 300 klubbar och organisationer att gå med i och under året kan studenter gå på sport- och kulturevenemang varje vecka! Skolan har även många aktiva fraternities och sororities att gå med i. SFSU är känt för att ha engagerade professorer som hjälper studenterna att nå sina mål och som lägger stor vikt vid studenten och dess rätt att få gå sin egen väg och uttrycka sig fritt. San Francisco State University går under många namn som till exempel SF State, San Francisco State och SFSU.

 

4 skäl att studera på SFSU

 •   Studera på ett stort universitet i Kalifornien med äkta amerikansk college-känsla.
 •   Prisvärda utbildningar och engagerade lärare.
 •   Över 300 klubbar och organisationer.
 •   Många sport- och kulturevenemang.

San Francisco

San Francisco State University är beläget i Kalifornien, i storstaden San Francisco, kanske mest känt för ståtliga Golden Gate Bridge. San Francisco är perfekt om du gillar vacker och dramatisk natur. Här finns mer än 220 parker utspridda runt om i staden och det milda klimatet tillåter utomhusaktiviteter året runt. Bara 10 minuter med bil från skolan ligger Thornton State Beach och ännu närmare hittar du vackra Lake Merced. San Francisco är inte bara känt för dess vackra natur, staden är också omtalad för deras matkultur som av vissa sägs vara bäst i landet för att inte utelämna deras många festivaler, av vilket ett flertal är gratis!

Stort campus med 30 000 studenter

San Francisco State University grundades 1899 och har flera akademiska byggnader som sammanlagt erbjuder examen i över 100 ämnesområden!  Det 141 Acres (575 000 kvadratmeter) stora campuset (main campus) ligger i ett lugnt och säkert område i sydvästra delen av staden, bara 3  km från kusten till Stilla havet. På campuset finns ett tiotal akademiska byggnader, gym, restauranger och andra faciliteter som erbjuder olika typer av service för studenterna. Det finns ytterligare ett campus (downtown campus) som ligger mitt i affärsdistriktet i San Fran nära företag som Twitter, Yelp, Airbnb och Bank of America. Studenterna säger själva att det är som att uppleva världen när man går på campus. Här blandas amerikaner med studenter från hela världen. Till universitet kommer studenter direkt från gymnasiet eller med några års arbetslivserfarenhet vilket gör att du inte bara lär dig från dina lärare utan även från andra studenter på skolan. Av universitetets 30 000 studenter så är cirka 1500 av dem internationella och kommer från drygt 100 olika länder. Det gör att du lätt kan få vänner och knyta kontakter med studenter från hela världen.

Malcolm X Plaza på San Francisco State Campus
Malcolm X Plaza på San Francisco State Campus 

Utbildningar på SFSU

I samarbete med Blueberry erbjuder SFSU dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 eller 2 terminer
  • Certificate – 1 till 1,5 år
  • Bachelor’s degree – 4 år
  • Master’s degree – 1 till 2 år
  • Summer Programs

Läs mer om utbildningarna på San Francisco State University här.

Spana in SFSU i sociala medier

Facebook
Instagram
Twitter
Snapchat

Studera i San Francisco & Silicon Valley

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Josefin Palm, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan