Nu öppnar Academy of Entrepreneurs i Sydney för svenska studenter via Blueberry

En Intrapreneur tänker och agerar som en Entrepreneur, men med skillnaden att den är anställd på ett företag. Det berättar Paula Mills som är Edu(education)- entrepreneur och grundare till högskolan Academy of Entrepreneurs i Sydney. Som Intrapreneur identifierar du också problem på ett företag och hittar lösningar. På det nya programmet för Intrapreneurer står Independant Thinking, Creative Solutions, Leadership och Project Management på schemat. För de som istället vill utöka sina kunskaper i Entreprenuership är schemat späckat med kurser som: Turn your ideas to a successful business, Make your own Business Plan, Get your Mentor, Pitch to an Investor. Association till Draknästet är omedelbar!

Gemensamt för båda utbildningarna är bland annat kurser inom Emotionell Intelligens, EQ och Public Speaking. Innan starten av Academy of Entrepreneurs så intervjuades mer än 1000 entreprenörer från 100 olika industrier och 50 olika nationaliteter för att forma rätt kursplan, och under 2017 har studenter fått arbeta i spännande och utmanande projekt med experter på företag som Google, Gallup, LinkedIn, Huawei, Wix, Marriot och Sephora.

 

Entrepreneurskap är internationellt och så är även akademin. Francois från Frankrike som precis lämnat skolan för verkligheten har till exempel, gjort ett ‘food-start up’ i form av ett creperie. Ett annat exempel är studenten Michael, från Nya Zealand. Han har under tio år drivit ett enmansföretag, ett kaffe och te – företag, och efter att han började sina studier på Academy of Entrepreneurs så har han förändrat sin företagsmodell och profil och låter nu säljare köpa in sig hos hans företag som en franchisemodell. Raimonda från Litauen driver idag en social online platform, Instagram och blogg där hon hjälper folk att resa runt i världen på en minimal budget. Alejandro, från Colombia, har studerat ett år hos AE och bygger nu upp ett företag inom bilserviceindustrin och Ashley från Australien kom till Academy of Entrepreneurs med ett jobb som säljchef på ett stort tech bolag, han dök djupt in i sina styrkor och genom att förbättra sin emotionella intelligens så bygger han nu upp ett företag inom fastighetsbranschen.

Svenska studenter välkomnas nu

Via Blueberry College & Universitet kommer nu svenska studenter att kunna söka till skolan i Sydney. Blueberry har sedan tidigare jobbat med flera Entrepreneursprogram bland annat tillsammans med Frans Schartau Handelsinstitut och Corcscrew i Exeter på Englands sydkust. – Det här är en fantastisk möjlighet för svenskar som är intresserade av att arbeta som Intrapreneurer eller Entrepreneurer. Utbildningarna är på 1 eller 2 år och studielån kan sökas från CSN, säger Ella Reuterswärd som är Area Manager på Blueberry. Hon tillägger att Academy of Entrepreneurs riktar sig både för de som är nybörjare, utan arbetslivserfarenhet men med en känsla och intresse för entreprenörskap/intraprenörskap, och till de som har arbetat några år och kanske till och med har startat ett företag eller projekt som behöver utvecklas ytterligare.

Eftersom Blueberry College & Universitets är den första svenska agenturen som nu erbjuder möjlighet att studera vid Academy of Entrepreneurs så har skolan erbjudit 15,000kr rabatt för de fem första ansökningarna till skolan via Blueberry College & Universitet.

Läs mer om Academy of Entrepreneurs och gör en ansökan till skolan här.

Kontaktpersoner:
Blueberry, Ella Reuterswärd, Area Manager ella@blueberry.nu, 08 40888497
Academy of Entrepreneurs: Anton Fredriksson, Edupreneur, anton@aestudy.com +61411359985

SydneyNy högskola för entreprenörer i Sydney

Ella Reuterswärd

Student Engagement Manager