Utveckla din affärsidé direkt efter gymnasiet på Academy of Entrepreneurs i Sydney

Anton Berner, 18 apr, 2018

Brinner du för eget företagande? Har du kanske en företagsidé som du drömmer om att förverkliga en dag? Entreprenörskap blir ett allt mer vanligare och populärare ämne och ses på många företag numera som en nyckelkompetens.

Vi på Blueberry har nyligen startat ett nytt och spännande samarbete med en högskola som fullkomligt osar entreprenörsanda. Academy of Entrepreneurs heter denna inkubator som ligger perfekt beläget i centrala Sydney i Australien. På AE, som högskolan kallas för kort, råder idéer, kreativitet, kunskap och team spirit från såväl mentorer och föreläsare som från högskolans studenter från världens alla hörn.

På Academy of Entrepreneurs kan du, som precis gått ut gymnasiet, och som brinner för entreprenörskap välja att ta ett Diploma in Business eller läsa en termin fristående kurser inom business och entreprenörskap. De kunskaper och kontakter du får med dig efter denna utbildning kommer minst sagt att vara unika och värdefulla.

Det ska nämnas att AE inte är den ‘vanliga’ sortens högskola då de skiljer sig mycket, både i uppbyggnad och inlärningsmetoder, från andra skolor. Istället för lärare så jobbar AE med etablerade och framgångsrika entreprenörer i form av mentorer. De förespråkar praktisk hands-on kunskap genom att studenterna får arbeta med case och problem framställningar tillsammans med multinationella företag. Som student på Academy of Entrepreneurs kan du räkna med att få ta del av unika och inspirerande föreläsningar från nyckelpersoner och profiler på stora globala företag såsom Google, Wix, Huawei, Marriott och LinkedIn.

Diploma of Business tas på ett år och går in på djupet inom samtliga åtta ämnen; Emotional Intelligence; Marketing; Numbers; Human Resources; Admin and Law; The Winning Pitch; Risks and Project Management. Som student får du individuell och grupp coaching samt unika möjligheter att jobba med problemlösningar på uppdrag av multinationella företag. Oavsett om du planerar för en framtid i Australien, Sverige eller i ett annat land så är det här en utbildning som kommer spetsa ditt CV och ge dig ovärderliga kunskaper inom entreprenörskap.

Det går att söka till Academy of Entrepreneurs direkt efter gymnasiet. Ingen tidigare arbetslivserfarenhet krävs men en känsla och intresse för entreprenörskap. Du behöver vara minst 18 år för att söka till AE och ha gått klart gymnasiet. AE lägger stor vikt vid att du har en personlighet som passar deras Team Spirit och håller därför i intervjuer som en del i ansökningsprocessen.

Känner du att det här låter som en utbildning för dig? Vill du veta mer om utbildningens upplägg och hur det går till rent praktiskt att söka in? Kontakta vår rådgivare Ella på ella@blueberry.nu eller telefon 08-40888497 så berättar hon mer.

Läs mer om AE

Anton Berner

Previous Marketing Manager