1 800 timmar praktik på ICMS i Sydney!

Caroline Hallman studerar Bachelor of Event Management på International School of Management Sydney (ICMS) i Australien. Här berättar hon om sin vistelse på skolan med det slottslika campuset och oslagsbara läget!
Caroline Hallman, Blueberrystudent på ICMS i Sydney på blueberry.nu

Vad fick dig att söka till Bachelor of Event Management på ICMS?

Jag fick en katalog hemskickad på posten och blev extremt nyfiken och kollade upp lite fakta om skolan. Efter det åkte jag och prata med er på Blueberry och blev helt extremt taggad. Den största anledningen var att ICMS har 1 800 timmar praktik och väldigt manga intressanta ämnen. Lärarna på skolan har mycket erfarenhet också och det kändes väldigt motiverande. Sen ska jag ju inte förneka att bo på ett slott med utsikt över stranden och havet också lockade väldigt mycket.
Jag var lite rädd för att flytta till Australien med nytt språk och kultur. Men ICMS har som tur är något som heter ”Academic Learning Center” eller kort och gott ”The ALC”. Därifrån fick jag hur mycket extra hjälp som helst! Sen hittar man många sköna polare som kan hjälpa en också.

Caroline Hallman, Blueberrystudent på ICMS i Sydney på blueberry.nu

 

Vad är det bästa med programmet du läser?

Att allt är väldigt praktiskt. Vi har många studiebesök och väldigt proffsiga lärare.

Vad är din upplevelse hittills av ICMS?

Jag har fått lära mig mycket samtidigt som jag har fått leva ett collegeliv med massor av underbara klasskompisar från hela världen.

Bor du på skolan eller någon annanstans i Sydney?

Jag har prövat båda sätten och det finns fördelar med båda två. Men genom att bo på skolan tycker jag man verkligen lär känna många människor närmre och det skapar lite av en ”mysig lägerkänsla”.

Hur är Sydney att leva och studera i?

Sydney är en helt fantastisk stad och det finns alltid något nytt att uppleva där. I Manly där ICMS ligger och där jag bodde är det väldigt mysigt. Det är familjärt och lagom stort och det finns många mysica kaféer och klubbar. Jag och mina kompisar jobbade på olika kaféer i närheten av varandra.

Hur ser framtidsplanerna ut när du är färdig med utbildningen?

Efter ICMS vill jag jobba med Marketing och PR. Jag gjorde min praktik på Ehrenbergs Kommunikation i Stockholm och där fick jag inspiration att gå den vägen efter studierna.

ICMS-studenten Caroline Hallman på blueberry.nu

Varför tycker du att andra studenter borde välja ICMS?

Förutom allt det ovanstående med proffsiga lärare, intressanta ämnen och massor av praktik så får man ett brett kontaktnät och får chans att uppleva ett nytt land och kontinent. Att pröva sig i språket och testa på lite kulturkrockar hit och dit är nyttigt och lärorikt.

/Caroline

Vill du veta mer om ICMS? Läs mer här!

Caroline Hallman