Nu är hösten på intåg, då luften blir kallare och löven börjar byta färg. När det börjar bli höst ute händer det något i kroppen och man tänker ofta på framtiden. Kanske känner du nu för att göra något nytt, åka iväg på ett äventyr och lära dig något nytt om dig själv. Då är utlandsstudier något som säkerligen kan locka dig! Nedan listar vi sju anledningar till varför U of M kan vara det perfekta stället för dig att studera på.

1. Ett äkta Amerikanskt universitet

Vill du studera på ett äkta Amerikanskt universitet som i alla mängder av college-filmer? University of Minnesota grundades redan 1851, över 150 år sedan! Tänk dig att sitta i ett gammalt bibliotek och studera eller ta en kaffe på väg till dagens föreläsning, allt detta på ett universitet med över 50 000 andra studenter. På U of M har du möjlighet att studera antingen en eller två terminer och få upplevelser för livet på ett universitet i USA.

2. Utmärkta lärare och hög utbildningsnivå

Tack vare sina 150 år som universitet har University of Minnesota utvecklats och hittat sina sätt att arbeta för att göra det bästa för sina studenter. För att undervisa alla studenter har U of M 4000 lärare och professorer som både undervisar och stöttar studenter men också forskar för att driva sina ämnen framåt. Detta gör att kvalitén på både utbildningarna men även lärarnas pedagogik och lärosätt har testats för att hitta den perfekta blandningen för dig.

Studera utomlands i USA, plugga på University of Minnesota.

3. Sport i världsklass

På U of M finns det mängder av olika sporter att delta i eller skollag att stötta från läktaren. Den största sporten är helt klart hockeyn då hela Minnesota anses som The State of Hockey. Utöver hockey är även Amerikansk fotboll, baseboll, cheerleading, dans och storband populära aktiviteter på campus.
Så klä dig i rött och gult så kör vi!

Är du såld ännu? Inte helt? Då fortsätter vi!

4. Mer än 200 olika utbildningar

På University of Minnesota finns 18 olika institutioner och över 200 kurser som du som student kan välja mellan. I och med att du åker dit som Study Abroad student kan du välja fritt bland kursutbudet och mixa hur du vill. Du kan därför ha ett schema med exempelvis ”Art during World War 2” på förmiddagen och ”Natural Resources in Developing Countries” på eftermiddagen.

Studera utomlands i USA, plugga på University of Minnesota.

5. En storstadsupplevelse utan dess like

University of Minnesota ligger stolt i mitten av staden Minneapolis i delstaten Minnesota i norra USA. Genom staden flyter Mississippi-floden stolt och ger både Minneapolis och omnejd en avslappnande miljö. Trots den avslappnande storstadsmiljön har Minneapolis och grannstaden Saint Paul cirka 3,5 miljoner invånare. Om det skulle bli för litet och du känner att du behöver en ännu större stad kan du enkelt ta med dig vännerna på en roadtrip till Chicago, resan tar cirka 7 timmar enkel väg.

Plugga på University of Minnesota, studera i usa

Vi har gått igenom mycket nu! Staden Minneapolis, sporten på campus, lärarna, kurserna och historien om U of M. Så finns det något mer som vi kan blända dig med som får dig att vara redo att börja din ansökan? Självklart!

6. Möjlighet att bo på campus

Det är nämligen så att på University of Minnesota finns det möjlighet för dig som internationell student att bo i deras University Village! Universitetet har alltså studentlägenheter där du kan bo och det går även att få med ”meal plan” om du är osäker i köket. Bo i lägenhet på eller nära campus, dela rum eller ha egen lägenhet, med eller utan kök medan du plugga på ett äkta Amerikanskt universitet. Vad kan vara bättre?

studera på university of minnesota i usa och bo på campus.

7. 10 000 sjöar

Även vi vet ju att studierna ibland blir för mycket och att man behöver en paus. Det är den perfekta blandningen mellan studier, äventyr och nya minnen som behövs för att man ska titta tillbaka på sin studietid och fortfarande, 10 år senare, känna glädjen i den. I Minnesota finns det 10 000 olika sjöar, vi vet inte hur du är men vi tycker det är riktigt imponerande. Att kunna ta en kväll eller en helg och sticka iväg med dina nya kompisar och ha skogen runt hörnet. Ni kan titta på solnedgången över vattnet, lyssna på fåglarna och njuta av naturen eller ta en camping tur och ladda batterierna ordentligt.

studera i minnesota på U of M, plugga i USA på university of minnesota

Det finns mycket mer att säga om University of Minnesota men det bästa är ändå att upptäcka det själv. Om du fortfarande känner dig osäker och skulle vilja prata med någon, så finns vi på Blueberry här att svara på alla dina frågor.

Nu är nästa steg att ansöka till U of M!

 

Blueberry