Vill du studera design utomlands på en  bra designskola där du kan bygga en stark portfolio? Blueberry kan varmt rekommendera Billy Blue College of Design och här berättar vi varför..

Billy Blue College of Design är en av de ledande designskolorna i Australien och har campus i SydneyMelbourneBrisbane och Perth. Om du vill jobba med ett kreativt yrke i en spännande och dynamisk bransch så är Billy Blue den perfekta språngbrädan. Några av ämnena som erbjuds på Billy Blue är Graphic Design, Digital Media Design (inklusive 3D och animation) och Interior Design. Här listar vi 7 anledningar till varför vi tycker Billy Blue är den perfekta skolan för framtida designers.

Arbetsgivare jagar Billy Blue-studenter

Billy Blue undervisning i klassrum

Billy Blue College of Design är känt för att ta fram några av världen bästa designers och det är inte ovanligt att arbetsgivarna står på kö för att få anställa nyexaminerade studenter. Bland annat arbetar före detta Billy Blue-studenter på MTV, världsledande varumärkesbyrån Landor, designbyrån Eskimo och kommunikationsbyrån Frost.

Australiens natur och klimat!

Det går såklart inte att undgå det faktum att Billy Blue ligger i Australien, ett land med fantastisk natur, klimat, stränder, mat och kultur etc. Ta bara en titt på den här härliga videon från Travel Monkeys på Youtube:

Billy Blues goda rykte internationellt

Billy Blue College of Design grundades 1987 och då fanns det plats för 4 studenter. Sen dess har skolan vuxit enormt och fått ett mycket gott rykte både nationellt och internationellt. Idag studerar över 850 studenter här inom flera olika designprogram och Billy Blue samarbetar med byråer och kreatörer från hela världen. Här kan du se varför cheferna på Zulu8 väljer studenter från Billy Blue:

Lärarna arbetar själva i branschen

Nästa alla lärare på Billy Blue College of Design är själva verksamma i branschen och har därför stenkoll på vad du behöver kunna för att bli framgångsrik. Undervisningen är väldigt praktisk och ett perfekt tillfälle att skaffa värdefulla kontakter inför framtiden.

Billy Blue studneter arbetar i kreativ miljö

Campus i Australiens trendigaste städer

Sydney Harbour Bridge nattliv i storstaden

studera i fortitude valley på APM via Blueberry

Om du ska bli en framgångsrik designer så behöver du också få gott om inspiration från olika källor och inte minst din omgivning. Vad är då bättre än att studera mitt i Australiens trendigaste och modernaste städer? I Sydney delar Billy Blue College of Design campus med CATC Design School i trendiga statsdelen Ultimo. I Melbourne hittar du Billy Blues campus mitt i hjärtat av denna trendiga kulturstad. I Brisbane är Billy Blues campus beläget centralt i Fortitude Valley med utsikt över staden, Brisbane River och ikoniska Storey Bridge. I Perth ligger Billy Blues supermoderna campus nära centrum med mycket kultur och konst att ta del av precis i närheten.

15% stipendium till Blueberry-studenter

Billy Blue reception och lobby kreativ miljö
Billy Blue College of Design

Just nu erbjuds svenska studenter ett stipendium på 15% av kursavgiften när de söker via Blueberry. Kontakta oss för mer information. 

Praktikplatser på ledande byråer

Som student har du möjlighet att göra praktik på exempelvis designbyråer, reklambyråer, PR-byråer, webbyråer, arkitektbyråer eller andra kreativa företag i Australien. På Billy Blue får du också stöd från skolan i att hitta ett bra jobb eller starta eget företag när du avslutar dina studier.

Känner du att Billy Blue skulle vara något för dig? Kontakta Blueberry så hjälper vi dig!

Läs mer om Billy Blue College of Design här.

 

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator