TAFE International Western Australia ligger i staden Perth på Australiens västkust. Förutom sina kritvita stränder, surf & dykning samt avslappnade atmosfär är Perth även känd för att vara ett riktigt studentfäste. Genom Blueberry kan svenska studenter t.ex. läsa yrkesinriktade diplomutbildningar till ett överkomligt pris på TAFE Western, eller TIWA. Ämnen som erbjuds är bl.a design, turism, business och musik och diplomutbildningarna varar mellan 1 till 2 år. Självklart kan du söka studiestöd från CSN för att finansiera dina studier på TIWA.

Som student i Perth finns det inte direkt någon brist på saker att hitta på. Eftersom studentbudgeten oftast är minst sagt begränsad har vi här listat 7 helt gratis aktiviteter som du bara måste göra under din studietid i Perth.

1. Penguin Island

pingviner-tiwa-perth

45 söder om Perth plus en fem-minuters färja ligger Penguin Island, en av Australien mest populära, naturorienterade turistattraktioner. Här hittar du ”The Little Penguin” som är den minsta pingvinarten i världen. Besökare får komma riktigt nära pingvinerna och tre gånger om dagen kan du få vara med och mata dem. Läs mer om Penguin Island här.

2. Mullaloo Beach

studera på stranden i perth

Mullalo Beach ligger 20 minuter norr om Perth och kommer inte att göra dig besviken. Vattnet är uppfiskande och kristallklart och stranden är så finsandad en strand kan bli. Ta en söndagspromenad eller cykeltur längs med strandvägen som kopplar ihop Mullaloo med andra stränder på västkusten.

3. Lesmurdie Falls

lusmurdie falls i perth tiwa

Lesmurdie Falls ligger i en nationalpark öster om Perth. Här kan du hajka upp för bergen och uppleva spektakulära vattenfall. Platsen är ett måste för den som vill utforska grön natur och få vara med om ett spännande äventyr på samma gång. Med en två kilometers hajk genom spännande terräng är detta något du måste få gjort som student i Perth.

4. Cottesloe Beach

studera på cottesloe beach

Perths ikoniska strand Cottesloe Beach är precis så vacker som den ser ut på bild. Hit åker invånarna i Perth för att simma, snorkla, surfa, men kanske mest för att ta ett glas vin eller en kall öl till solnedgången. Maten på restaurangerna här är något som alla borde prova.

5. Rottnest Island

studera på tiwa - rottnest island

Känd för sin avslappnade atmosfär och otroligt vackra stränder, Rottnest Island ligger bara 18 kilometer från Perths kust och omringas av klarblått vatten. Hit åker Perth-borna för att komma iväg från stadslivet och samtidigt passa på att fiska.

6. Fremantle Markets

shoppa på freemantle market i perth

Freemantle Market byggdes 1897 och är ett av Perths viktigaste landmärken. Marknaden är otroligt populär, både bland turister och lokalinvånare, och erbjuder närproducerade grönsaker, frukt, kläder och inredning mm. Det här är en perfekt plats att spendera sin lördag på mellan plugg-sittningarna.

7. Lane Poole Reserve

studera på tiwa i perth, campa i lane pool

Gillar du att campa? Då är Lane Pool Reserve det perfekta utflyktsmålet för dig! Här finns mängder med hiking-trails längs med berömda Myrray River där du kan bada eller paddla kanot. Det erbjuds också rafting och guidade turer runt området. Ta med ett par tält, dina kompisar, lite mat och spendera en grym helg i den riktiga australienska naturen.

Sugen på att studera i Perth? Ansök till TAFE International Western Australia idag. Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Läs mer och ansök

 

Anton Berner

Previous Marketing Manager