Åk på äventyr till Nya Zeeland

Per Liestam, 27 sep, 2013

Har du någonsin drömt om att vara en del av Sagan om Ringen och vandra i Frodos fotspår? Att åka till Nya Zeeland är nog det närmaste du kan komma. Med ett varierande landskap med allt från vulkaner och fjordar, till milslånga stränder och böljande kullar så har Nya Zeeland allt man kan drömma om. Så varför inte jobba, plugga eller bara öva upp din engelska i metropolen Auckland, mysiga Nelson eller äventyrsmeckat Queenstown?

Vill du åka till Nya Zeeland och se så mycket som möjligt av landet så är Work and Travel-paketet perfekt. Samtidigt som du har tid att resa runt så kan du även ta ströjobb här och var när kassan sinar och på så sätt också få en bättre inblick i den Nya Zeeländska kulturen. Själv så hamnade jag i en liten by på nordöns östkust. Jag arbetade på en pub som låg mitt i ingenstans och lärde känna massa ”kiwis” som tog med mig ut och åkte fyrhjuling, vallade får, sköt gevär och åkte på hästkapplöpning.

Vanliga arbeten finns inom restaurangbranschen, med fruktplockning eller på hostel. Vårt Work and Travel-paket innehåller bland annat boende de första dagarna i Nya Zeeland, transfer från flygplatsen, hjälp med att söka tax file number (skattenummer, vilket man behöver för att arbeta i landet) och du får även tillgång till en jobbdatabas och hjälp med ditt CV.

Det svenska bageriet!
Det svenska bageriet!

Känner du att du hellre vill plugga i Nya Zeeland så finns ett par olika vägar att gå. På Auckland University of Technology och Nelson Marlborough Institute of Technology kan du välja att antingen läsa ett helt Bachelor-program eller en till två terminer som Study Abroad och då välja kurser helt fritt. AUT ligger centralt i Nya Zeelands största stad Auckland och du har tillgång till alla slags nöjen en storstad kan erbjuda. En kort bilfärd bort finner du dessutom fantastiska stränder, och om du tar båten ut till Waiheke Island så kan du gå på vinprovning.

Om du däremot väljer Nelson som studieort, så har du hittat en av Nya Zeelands pärlor. Nelson brukar kallas för ”the Sunshine City” och med över 2400 soltimmar per år så är väl inte det så konstigt. I närheten finns nationalparken Abel Tasman med fantastisk natur stränder och området är ett mecka för fritidsaktiviteter. Börjar hemlängtan infinna sig så finns det ett jättemysigt litet svenskt bageri i Nelson dit man kan gå och äta en macka med köttbullar, eller ta sig en kanelbulle eller en semla. Vips är hemlängtan som bortblåst!

Per Liestam

Previous Marketing Manager